U-21 REPREZENTACIJA

Objavljen popis Hrvata za Europsko nogometno prvenstvo, izbornik poslao još sedam poziva

Hrvati u-21
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
05.06.2023.
u 09:45

Izbornik Dragan Skočić završni popis od 23 igrača, uključujući tri vratara, za Euro U21 mora prijaviti UEFA-i 14. lipnja do kraja dana.

Dragan Skočić, izbornik hrvatske nogometne U21 reprezentacije, uputio je sedam dodatnih poziva za pripreme, uoči Europskog prvenstva u Rumunjskoj i Gruziji te time upotpunio popis igrača koji će se u Medulinu pripremati za završni turnir.

Skočić je naknadne pozive uputio Roku Jureškinu (Benevento), Mauru Perkoviću (Dinamo), Krešimiru Krizmaniću (Gorica), Micheleu Šegi (Varaždin), Luki Jeleniću (Varaždin), Niki Galešiću (Rijeka) i Morisu Valinčiću (Široki Brijeg).

Konačni popis igrača koji su pozvani na pripreme mlade reprezentacije tako je sljedeći:

Vratari: Dominik Kotarski (PAOK), Ivor Pandur (Fortuna), Nikola Čavlina (Lokomotiva).

  • Braniči: David Čolina (Augsburg), Bartol Franjić (Wolfsburg), Nikola Soldo (Koeln), Niko Sigur (Hajduk), Mauro Perković (Dinamo), Krešimir Krizmanić (Gorica), Luka Jelenić (Varaždin), Niko Galešić (Rijeka), Moris Valinčić (Široki Brijeg), Roko Jureškin (Benevento).
  • Vezni red: Jurica Pršir (Gorica), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Martin Baturina (Dinamo), Ante Palaversa (Troyes), Veldin Hodža (Rijeka), Toni Fruk (Gorica), Marko Bulat (Dinamo).
  • Napadači: Roko Šimić (Zuerich), Stipe Biuk (Los Angeles), Dion Drena Beljo (Augsburg), Marin Ljubičić (LASK), Gabriel Vidović (Vitesse), Luka Stojković (Lokomotiva), Matija Frigan (Rijeka), Michele Šego (Varaždin).

 

Dion Drena Beljo pozvan je u seniorsku reprezentaciju te će se eventualno priključiti U21 reprezentaciji ovisno o odluci i planovima izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića, koji u ponedjeljak 5. lipnja do 23.59 treba prijaviti konačni popis igrača za završni turnir Lige nacija. Stipe Biuk priključit će se reprezentaciji ovisno o dogovoru sa svojim klubom, Los Angelesom.

Mlada reprezentacija okuplja se 6. lipnja te će se do 19. lipnja pripremati u Medulinu. Europsko prvenstvo će otvoriti utakmicom protiv Ukrajine 21. lipnja u 18 sati u Bukureštu. U drugom kolu, 24. lipnja od 20.45 sati, u istom gradu slijedi dvoboj protiv Španjolske, a u trećem 27. lipnja od 20.45 sati susret s Rumunjskom, također u Bukureštu.

Izbornik Dragan Skočić završni popis od 23 igrača, uključujući tri vratara, za Euro U21 mora prijaviti UEFA-i 14. lipnja do kraja dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije