Nakon najavljenog "rata Savezu"

NSBiH: Ne možemo tolerirati narušavanje pravila jer odgovaramo UEFA-i

23.06.2017.
u 12:45

Nogometni savez BiH ne može tolerirati ono sto ne učine uprave klubova, jer ima odgovornost prema UEFA-i za dosljedno provođenje licencnih propisa, standarda i procedura. Zbog toga, nikome ne možemo i nećemo dozvoliti da narušava važeća pravila, priopćeno je iz NSBiH povodom najavljenog "rata Savezu" navijača FK Sloboda Tuzla zbog povlačenja licence tog kluba za sudjelovanje u Premijer ligi BiH.

Savez u obraćanju javnosti naglašava da nadležni organi i tijela NSBiH rade i donose odluke prema definiranim propisima i procedurama, što se odnosi na tok i postupak izdavanja licenci za natjecanje svim klubovima.

- U konkretnom slučaju, povjerenstva za licenciranje klubova su kao stručna pravna tijela imenovana odlukama Generalne skupštine NSBiH, te su uz podršku Odjela za licenciranje klubova donijele odgovarajuće odluke u skladu s važećim pravilima - stoji u priopćenju, prenosi Fena. 

Savez je, dodaje se, dio UEFA-e i obvezan je poštovati sve što se nalaže nacionalnim asocijacijama. FK "Sloboda" Tuzla je član Nogometnog saveza TŽ, jednog od deset županijskih saveza NSFBiH čime ima obvezu postupati prema propisima NSBiH i prihvaćati odluke pravnih tijela i organa ovog Saveza, što je i sam klub potvrdio potpisom posebne izjave u postupku licenciranja kluba za natjecateljsku sezonu 2017./18., ističu iz Saveza.

Iz NSBiH naglašavaju da je FK Sloboda nesumnjivo potreban Savezu i bh. nogometu, ali da Savez ne može prihvatiti odgovornost za neizvršavanje obveza od ovog kluba.

- Nećemo upasti u zamku lokalnih problema i odnosa bivših i sadašnjih uprava kluba, odnosno onih koji su stvarali obveze i onih koji su te obaveze naslijedili. Oni su ti koji ih trebaju riješiti, jer su ih samim ulaskom u Upravu kluba preuzeli zajedno sa svim pravima. Savez nije dekretom postavljao uprave FK Slobode, nego su članovi bivšeg i sadašnjeg rukovodstva dobivali povjerenje putem nadležnih klupskih organa i klupskih procedura - priopćeno je. 

Naglašeno je da svi koji vole ovaj klub trebaju na odgovarajući način dati doprinos u rješavanju problema u svojoj kući, jer to je jedini put i način za prevazilaženje trenutne situacije, te da izvanistitucionalni pritisak, zamjenom teza putem iznošenje dezinformacija i netočnih podataka, nije put za rješavanje problema.

U NSBiH se pitaju ''kome to Savez zabranjuje da se za svoje interese bori pravnim sredstvima'', ''tko reketira FK Sloboda kako to navode pojedini članovi uprave FK ''Sloboda'', ''zbog čega se na ovaj način pokušava rušiti Savez, koji samo insistira na dosljednoj primjeni pravila i propisa''.

- S tim u vezi, želimo poručiti da ćemo sva devijantna ponašanja, uključujući i neargumentirane izjave dužnosnika tretirati na adekvatan način putem odgovarajućih propisa i pravnih procedura. Imamo obvezu zaštititi Savez, bh. nogomet te pravila i propise za koje snosimo potpunu odgovornost prema UEFA-i. U tome nas neće omesti ni izjave ni prijetnje, sa pozivom na javni linč, pokrenut iz Tuzle - priopćeno je iz NSBiH.

Napominje se da pravila koja važe za sve klubove mora poštovati i FK Sloboda, čije rukovodstvo mora preuzeti odgovornost za rješavanje obveza, te da dokumentacija kojom Savez raspolaže apsolutno govori u prilog ovih tvrdnji.

- Ukoliko bude potrebno, kompletna relevantna dokumentacija će biti predočena javnosti nakon okončanja postupka. To sada nećemo učiniti kako ne bismo utjecali na tok i ishod postupka - zaključeno je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije