Na Tušnju

Novi stručni stožer Slobode prvi trening počeo s 24 igrača

09.06.2018.
u 13:05

Prozivci i prvom treningu Slobode uoči nove sezone prisustvovala su 24 nogometaša, s Admirom Smajićem kao tim menadžerom, prvim trenerom Milenkom Bošnjakovićem i njegovim asistentima Amirom Spahićem, Adnanom Osmanhodžićem i Edinom Ribićem.

Na Tušnju se pojavilo dosta novim igrača, među kojima je većina na probi, a nije bilo većeg broja iskusnih igrača za koje se tvrdi da su promijenili boju dresa: Edin Rustemović (Zrinjski), Ibrahim Škahić, Anel Husić  (Zvijezda 09). 

Sloboda neće produžiti ugovore s vratarom Adnanom Hadžićem, te Ivorom Weitzerom i Milošem Mijićem, dok se još nećka Amer Bekić.

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović rekao je da su se za promjenu u stručnom stožeru opredijelili radi forsiranja mladih igrača iz vlastitog pogona, te da je između igrača i trenera Slavka Petrovića došlo do zasićenja. 

- Veoma smo zahvalni Petroviću za sve što je uradio u Slobodi, rastali smo se korektno, želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere bilo gdje da ode. Sa Smajićem smo kontaktirali još prije godinu dana, bio je veliki igrač iskazao se i kao tim menadžer – rekao je Mujkanović.

Admir Smajić je rekao da se sa ljudima iz Slobode brzo dogovorio o angažmanu, a naglasio je da je i sam bio iznenađen pozivom.

- Drago mi je što sam u Slobodi, jer sam rodom iz ovih krajeva. Suradnici i ja nismo ovdje da prodajemo mlade igrače niti da se obogatimo. Obećavam dobar i naporan rad, a rezultati će se brzo pokazati. Mislim da Sloboda zaslužuje bolje mjesto u bh. nogometu. Napravili smo plan priprema prema kojima ćemo dvije sedmice raditi u Tuzli, a zatim ćemo otići deset dana negdje na završni dio priprema – izjavio je Smajić. 

Iako bh. nogomet ne poznaje baš najbolje, jer je dugo igrao i radio u Švicarskoj, smatra da to neće biti hendikep, čak može biti prednost. 

- Spadam u osobe, i tako sam vaspitan, da prvo dajem  maksimum od sebe, a tek onda tražim nešto od kluba. Tako će biti i sa igračima. Svi će startati od nule, a igrat će oni koji budu davali sve od sebe na igralištu – potencirao je Smajić, dodavši da će se u budućem radu orijentirati na igrače s ovog regiona, te da neće dovoditi polovne igrače iz susjedsnih zemalja. 

Od jučer prvi trener Slobode je Milenko Bošnjaković. Karijeru je „pekao“ u Slogi iz Simin Hana, Radničkom iz Lukavca i Slavenu iz Živinica.

- Sa Smajićem u tandemu radim već dvije godine. Trebali smo uzeti ljubljansku Olimpiju, bile su još dvije-tri opcije, ali smo se opredijelili za Slobodu. Dijete sam ovog grada, Sloboda je moja ljubav, navijač sam tog kluba i želio sam Smajića dovesti ovdje. Mnogi će reći da je on najbolji trener s kojim su radili. Morat ćemo se pojačati, a što se rezultata tiče, ništa ne obećavam, ali garantujem rad i disciplinu. Šta će iz toga izaći, vidjet ćemo, ali se nadam najboljem – rekao je Bošnjaković u svom obraćanju novinarima.

Pod nadzorom Smajića i Bošnjakovića, sportskog direktora Denisa Karića i predsjednika Mujkanovića, prvim treningom rukovodio je provjereni operativac Amir Spahić, asistirao je Adnan Osmanhodžić Buco, dok je četvoricu vratara „pod svoje“ uzeo Edin Ribić.

Usporedo s treninzima, počet će se popunjavati kadrovska križaljka, tako da bi u narednih sedam dana trebalo biti jasno s kakvim će snagama Sloboda krenuti u novo prvenstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije