Donji Rahić

NK Izbor iz Brčkog pobjednik memorijala "Ivan Akalović - Ićo"

08.08.2022.
u 11:31

Prvu nedjelju u kolovozu već je tradicionalno održan dobro poznati memorijalni nogometni turnir "Ivan Akalović - Ićo" u čast rano preminulom Ivici Akaloviću. Dana 7. kolovoza jake snage odmjerili su igrači NK Napredak (Begovača), NK Izbor (Brčko),  NK Mladi Zadrugar (Donji Rahić) i FK Jugović (Gredice). 

Sjajan domaćin turnira bio je NK Mladi Zadrugar, a u finalu su se našli NK Izbor i NK Mladi Zadrugar. Pobjedu je odnio brčanski NK Izbor.

Napeto je bilo i uz još jednu utakmicu u kojoj su parirali veterani NK Mladi Zadrugar i NK Rašk (Rajevo Selo). Nakon natjecateljskog dijela uslijedio je manje formalan dio druženja, a to je fešta uz glazbu uživo. Za dobru hranu i osvježavajuća pića pobrinuo se Restoran Ambasador iz Brčkog.

Vikend nije bio samo u znaku nogometa. Započeo je nečim dugoočekivanim i značajnim — subotnjom svečanom Svetom misom i posvećenjem Kapele Sv. Jurja na mjesnom groblju Donji Rahić. Sveti Juraj, povijesna osoba, najznačajniji i veliki mučenik Istočne i Zapadne Crkve, zaštitnik usjeva, ratara, zemlje i stoke, hrabri borac protiv svakoga zla službeno je dobio svoju kapelicu. Nesnosne vrućine nisu omele brojne mještane kako bi prisustvovali ovom, za sve, važnom događaju. Subota je privedena kraju svečanim domjenkom kod Doma u Donjem Rahiću. Hvala svima koji su uveličali ovaj zanimljiv vikend prepun raznovrsnih sadržaja, poručili su organizatori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?