HRVATSKI BEK

Njemački list predstavio Juranovića: "Dobit će ogromne ovlasti, ali neće igrati na svojoj poziciji"

25.01.2023.
u 10:31

Kicker je velikim tekstom predstavio Josipa Juranovića, rekordno skupo pojačanje njemačke senzacije Union Berlin. Klub koji je do 2019. bio drugoligaš je na polovini sezone Bundeslige u zoni Lige prvaka, igra protiv Ajaxa u nokaut-fazi Europa lige, dok u osmini finala kupa igra protiv sjajnog Kovačevog Wolfsburga. 

Juranović je iz Celtica doveden uz odštetu od 8.5 milijuna eura tri dana prije današnje prvenstvene utakmice protiv Werdera, ali Nijemci pišu kako se Juranovićev pravi debi kao prvotimca očekuje u iznimno važnoj utakmici u subotu.

Union tada gostuje kod Herthe u velikom berlinskom derbiju, koji se ne igra samo za gradski prestiž. Hertha se, naime, bori za opstanak, a Union za spomenutu Ligu prvaka. Ondje će od prve minute zaigrati Juranović, kojeg Kicker ovako predstavlja: "Union Berlin je uradio sjajan posao na tržištu dovođenjem Josipa Juranovića. Velika kvaliteta 27-godišnjeg Hrvata su njegovi jaki živci.

"Hrvat će ispraviti veliku manu Uniona"

Smiren je i samopouzdan u teškim situacijama. Zato se očekuje da riješi jednu od najvećih mana svoje nove momčadi. Union Berlin je, naime, promašio čak četiri od pet penala ove sezone. Užasan je to skor, ali njega će popraviti specijalist za penale. Juranović je igrajući za Celtic zabio četiri od pet pokušaja s penala."

Kicker ističe da Juranović donosi Unionu i velike ljudske kvalitete: "Njegovi bivši suigrači opisuju ga kao zabavnog i ambicioznog. Šaljivdžiju u svlačionici i izvan nje, ali i vođu na terenu, gdje lider s pobjedničkim mentalitetom vodi računa o mlađim suigračima."

"Igrači Celtica tuguju zbog odlaska šaljivdžije i vođe"

Nijemci kao dokaz prilažu citat Davida Turnbulla, koji je četiri godine mlađi od Juranovića: "Uvijek, na svakoj Celticovoj utakmici davao je baš sve od sebe, tako da je tužno što je otišao. Josip je bio ključna osoba svlačionice i njegov odlazak je ogroman gubitak za Celtic." 

Ipak, ogroman dobitak za Union čini se neće u njemu igrati na svojoj omiljenoj poziciji desnog beka, otkriva Kicker: "Hrvat na desnoj strani treba puno prostora ispred sebe kako bi sprintao uz desnu crtu i onda pred gol slao precizne i oštre centaršuteve. Odlučan je u duelima, ali mora popraviti igru u obrani, pozicioniranje i pokrivanje. Međutim, Juranović donosi ogromnu polivalentnost.

Može igrati i u vezi te kao lijevi bek, što je već bio u Celticu, i tako bi mogao zaigrati protiv Herthe. Druga pozicija na kojoj bi mogao početi u berlinskom derbiju je na desnom krilu u sustavu 4-4-2, ispred kapetana Christophera Trimmela."

Zašto rekordno skupo pojačanje neće igrati na svojoj poziciji?

 

Union je, dakle, dao rekordnu svotu za Juranovića te će u novom klubu imati velike ovlasti i dobivati brojne uloge, ali za sada ne i svoju omiljenu. Na desnom boku ili beku momčadi nezamjenjiv je spomenuti Trimmel. Austrijski veteran sljedeći mjesec navršava 36 godina, od čega je posljednjih devet u Unionu.

Vođa ekipe i legenda kluba za koji je odigrao 287 utakmica, postigao šest i namjestio čak 60 golova do daljnjeg je nezamjenjiv na desnom boku, omiljenoj poziciji hrvatskog reprezentativca i najskupljeg igrača u povijesti Uniona. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije