FURIJA

Nema mobitela, buljenja u TV ni pržene hrane!

14.11.2018.
u 13:20

Luis Enrique Martínez (48) čovjek je od željeza koji mnogo polaže na disciplinu

Bivši istaknuti igrač Reala, Barcelone i Španjolske zadužen je za ponovnu izgradnju reprezentacije, koja je između 2008. i 2013. bila najjača na svijetu. 

Nakon zlatne ere Luisa Aragonésa i Vicentea del Bosquea uslijedila su tri turnira bez pobjede u nokaut-fazama, ali je novi izbornik počeo navoditi promatrače da obrate pažnju. 

Ako su njegova prva tri mjeseca rada ikakav pokazatelj, crvena furija bit će u dobrom stanju na EP-u 2020. 

Kontrola hrane i - igara

Luis Enrique Martínez (48) čovjek je od željeza koji mnogo polaže na disciplinu. Kad je preuzimao dužnost, najavio je da neće biti mnogo pravila, ali da reprezentacija neće biti ni zafrkancija. Pomaknuo je termin večere pola sata unaprijed da bi igrači išli ranije u krevet.

Buđenje za doručak je u devet, a trening počinje u deset. Svako okupljanje za objed je obavezno, a dolazak mora biti u točno dogovoreno vrijeme. Svako kašnjenje kažnjava se globom. Igrači ne smiju unositi mobitele u blagovaonicu (ili ih moraju vizualno i zvučno savršeno sakriti). U svlačionici je dopušteno fotografiranje, ali ne i telefoniranje.

Korištenje društvenih mreža nije ograničeno uz obavezu čuvanja profesionalnih tajni.Luis Enrique odličan je poznavatelj nutricionizma. S jelovnika je uklonio prženu hranu i uveo više pirjane i hrane kuhane na pari.

Na okupljanjima je uvijek dostupno obilje voća i povrća. Društvene i kompjutorske igre su dopuštene, ali uz umjerenost. Izbornik smatra autobus svetim koliko i svlačionicu. Od četvorice team-menadžera koje je imenovao Savez samo jedan smije putovati s igračima.

– Ta pravila nisu ništa osobito. To su ista pravila kakva su vladala kad sam bio junior – komentirao je izbornik Luis Enrique.

Na stručnom planu Luis Enrique odmaknuo se od tiki-take. Nova Španjolska igra izravnije, ali se ne odriče posjeda i presinga.

– Nastojimo biti drukčiji. Bili smo referentna točka svjetskog nogometa cijelo desetljeće, a za to vrijeme svi su naučili kako Španjolska igra. Stoga ćemo unaprijediti model i vidjeti hoćemo li biti uspješni – očitovao se španjolski stručnjak.

Značajna novost je i nestanak Barcelonina pečata u reprezentaciji. To su navijači blaugrana pozdravili iz dvaju razloga: više će prvotimaca biti pošteđeno napora i neće pridonositi uspjesima države s kojom se mnogi Katalonci ne poistovjećuju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?