incident u noćnom klubu

NBA suspendirala Moranta na još tri utakmice

Ja Morant
AP
15.03.2023.
u 22:44

Morant je nakon poraza od Denver Nuggetsa otišao u noćni klub te na svom instagram profilu objavio snimku na kojoj se vidi kako pod utjecajem alkohola maše pištoljem

Američka profesionalna košarkaška NBA liga produžila je suspenziju zvijezdi Memphis Grizzliesa Ja Morantu na još tri utakmice zbog incidenta u noćnom klubu u Denveru koji se dogodio 4. ožujka.

Morant je nakon poraza od Denver Nuggetsa otišao u noćni klub te na svom instagram profilu objavio snimku na kojoj se vidi kako pod utjecajem alkohola maše pištoljem. Zbog toga nije igrao na prošlih pet utkamica svoje momčadi što znači da je s ovim produženjem suspenzije ona narasla na ukupno osam dvoboja.

"Na osnovu informacija prikupljenih tijekom istrage, liga nije došla do zaključka kako je dotični pištolj Morantovo vlasništvo niti da ga je on donio u noćni klub. Također, istragom nije utvrđeno da je Morant imao kod sebe pištolj dok je putovao s ostatkom momčadi ili u bilo kojem objektu koji pripada NBA ligi, a i vlasti u Coloradu nisu pronašle dovoljno razloga za podizanje optužnice protiv Moranta", objavila je NBA liga.

No, povjerenik NBA lige Adam Silver bio je vrlo kritičan prema onome što je vidio na snimci.

"Jaovo ponašanje bilo je neodgovorno, neoprezno i potencijalno vrlo opasno. Također ima i ozbiljne posljedice s obzirom na njegov golemi utjecaj na veliki broj mladih navijača kojima je uzor. Izrazio je iskreno žaljenje zbog svog ponašanja, a kazao mi je kako je izvukao pouke iz ovog incidenta te kako razumije svoje obaveze prema svom klubu, ali i široj NBA zajednici koje se protežu mnogo dalje od samog igrališta", rekao je Silver.

Morant ove sezone prosječno postiže 27.1 koševa, 8.2 asistencija i 6.0 skokova za Grizzliese koji su trenutačno na drugom mjestu Zapadne konferencije s omjerom pobjeda i poraza 41-26. No, bez Moranta u sastavu momčad je na omjeru 7-7.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?