LOS ANGELES

NBA: Pobjeda Clippersa, Zubac upisao double-double

21.01.2021.
u 09:28

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac je sinoć upisao double-double pridonijevši pobjedi svojih Los Angeles Clippersa od 115-96 nad Sacramento Kingsima sa 11 koševa i 12 skokova.

Do tog učinka je Zubac došao u 23 minute na terenu, uz šut iz igre 4/5 a tome je pridodao i jednu asistenciju.

"Suigrači su me trebali, skakao sam kako znam i pokušao doprinijeti u oba smjera", rekao je Zubac nakon utakmice.

Ove sezone više nije starter, ulazi s klupe, pa iako mu je minutaža skoro ista, to se vidi na njegovim brojkama jer postiže 1.8 poena i 2.6 skokova manje nego prošle sezone.

"Prihvatio sam to kao izazov. Moram biti spreman od prve minute kad uđem u igru. Drukčije je nego kad si starter, ali svi se moramo prilagođavati. Radim što mogu da bih pomogao momčadi", skromno je objasnio Zubac razliku u pristupu u te dvije uloge.

Zato ga je nahvalio suigrač Paul George.

"Zu ni ne zna koliko dominantan može biti. Zaboravljate koliko je mlad, još je beba. Rijetko nađeš centra takvih dimenzija. To je jedna od njegovih prednosti, mora prihvatiti da je najveći igrač na parketu i tako igrati", rekao je George.

Najbolji strijelac Clippersa bio je Kawhi Leonard sa 32 koša, šest ukradenih lopti i pet asistencija. Paul George je dodao 19 koševa, 12 asistencija i sedam skokova za petu uzastopnu pobjedu Clippersa. 

De'Aaron Fox je sa 25 koševa i sedam asistencija bio najbolji u redovima gostujućih Kingsa kojima je ovo četvrti poraz zaredom.

Cleveland Cavaliersi su kod kuće u izuzetno napetoj utakmici koja je završila tek nakon dva produžetka sa 147-135 svladali Brooklyn Netse. Collin Sexton je zabio tricu za izjednačenje 1.2 sekundu prije kraja prvog produžetka, a u drugom je produžetku zabio 15 koševa. Utamicu je završio s ukupno 42 koša. 

Kevin Durant je predvodio Netse sa 38 koševa, ali je promašio potencijalno pobjednički koš na zvuk sirene za kraj prvog produžetka. Tome je pridodao i 12 skokova i osam asistencija. Kyrie Irving je ubacio 37 koševa u svojoj prvoj utakmici nakon dvotjednog izostanka s terena. James Harden je pak upisao svoj drugi triple-double u tri utakmice otkako igra za Netse sa 21 ubačajem, 12 asistencija i deset skokova.

Atlanta Hawks su sa 123-115 nadigrali Detroit Pistonse također nakon produžetka, a do pobjede ih je vodio Clint Capela sa 27 koševa i nevjerojatnih 26 skokova. Atlanta je uspjela u utakmici nadoknaditi i razliku od 17 koševa u zadnjoj četvtini za pobjedu nad gostujućim Detroitom.

Philadelphia 76ers su sa 117-109 bili bolji od Boston Celticsa, a Joel Embiid je za pobjedu domaće momčadi ubacio 42 koša uz deset skokova. Tobias Harris je dodao 22 koša za Sixerse koji su na domaćem terenu upisali osam pobjeda u devet utakmica.

Kod Celticsa, koji su igrali bez Jayson Tatuma, najbolji je bio Jaylen Brown sa 26 poena, dok je Marcus Smart dodao 25 koševa.

Dallas Mavericks su sa 124-112 pobijedili Indiana Pacerse u Indianapolisu. Kristaps Porzingis je predvodio Dallas sa 27 koševa i 13 skokova, a Trey Burke je zabio 22 koša. Luka Dončić je upisao svoj 30. triple-double u karijeri sa 13 koševa, 12 skokova i 12 asistencija za Maverickse. Najbolji pojedinac Pacersa bio je Malcolm Brogdon sa 26 pogodaka. 

Miami Heat je sinoć upisao drugu pobjedu zaredom, prvi put ove sezone, svladavši sa 111-102 Toronto Raptorse. Kendrick Nunn je bio najbolji strijelac Miamija a 28 koševa,  a Goran Dragić je dodao 17 koševa, dok je kod Raptorsa najbolji bio Fred VanVleet sa 24 ubačaja. 

Orlando Magic su tijesno sa 97-96 nadigrali u Minneapolisu Minnesota Timberwolves  i to zahvaljujući trici Colea Anthonyja na zvuk sirene za kraj.

Ovo je za Magic prva pobjeda nakon šest poraza, a do nje ju je vodio Nikola Vučević sa 28 koševa. 

Golden State Warriors su kod kuće sa 121-99 bili bolji od San Antonio Spurse, a Phoenix Suns su u gostima sa 109-103 pobijedili Houston Rocketse.

Deandre Ayton je upisao double-double za Phoenix sa 26 koševa i 17 skokova, a Devin Booker je dodao 24 koša. Dario Šarić nije igrao za Phoenix.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije