NOVI 'KRALJ'

Nakon novog poraza Real Madrid doveo pojačanje iz Manchester Cityja

07.01.2019.
u 09:30

Díaz je ponikao u omladinskoj školi Málage a 2014. godine je prešao u Manchester City gdje je nastavio igrati u podmlatku do rujna 2016. kada je pod vodstvom trenera Pepa Guardiole debitirao za prvu momčad s napunjenih 17 godina

Europski prvak Real Madrid doveo je iz Manchester Citija 19-godišnjeg ofenzivnog veznog nogometaša Brahima Díaza s kojim će u ponedjeljak potpisati ugovor do ljeta 2025. godine. 

Díaz, rođen u južnom španjolskom gradu Málagi, nastupao je za mlađe selekcije reprezentacije Španjolske, a ove sezone je upisao četiri nastupa za prvu momčad Manchester Citija prilikom čega je zabio dva gola.

"Real Madrid i Manchester City postigli su sporazum o prelasku Brahima Díaza, koji će ostati vezan za klub do ostatka ove sezone te u idućih šest sezona, do 30. lipnja 2025. godine", priopćio je Real Madrid u nedjelju navečer.

Díaz bi tijekom ponedjeljka trebao proći liječničko testiranje, potpisati ugovor i biti predstavljen publici na stadionu Santiago Bernabéu. Real Madrid tijekom posljednja tri zimska prijelazna roka nije dovodio igrače. U siječnju 2015. doveo je vezne igrače Lucasa Silvu i Martina Odegaarda no njih dvojica nisu uspjela ući u prvu momčad.

Díaz je ponikao u omladinskoj školi Málage a 2014. godine je prešao u Manchester City gdje je nastavio igrati u podmlatku do rujna 2016. kada je pod vodstvom trenera Pepa Guardiole debitirao za prvu momčad s napunjenih 17 godina. Ove godine mu  je dao priliku u engleskom kupu, ali ne i prvenstvu. Ukupno je 15 puta nastupio za prvu momčad Manchester Citija, aktualnog prvaka Engleske.

Vrijednost transfera nije objavljena. Transfermarkt, internetske stranica specijalizirana za transfere nogometaša, procjenjuje kako je Real Madrid platio oko 17,3 milijuna eura dok španjolske sportske novine Marca spominju fiksni iznos od 17 milijuna eura te dodatnih sedam milijuna varijabilno ovisno o nastupima i uspjesima. Marca piše kako će igrač zarađivati u Madridu 3,5 milijuna eura neto godišnje. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije