Za rubriku vjerovali ili ne

Na utakmici Kupa Tuzlanske županije dogodila se jedna od najvećih sudačkih pogrešaka

07.05.2021.
u 15:27

Na bosanskohercegovačkim terenima viđamo razne nevjerojatne situacije, ali ono što se u srijedu dogodilo u mjestu Seona kod Srebrenika zaslužuje posebno "priznanje".

Na stadionu "Hasan polje" igrala se utakmica četvrtfinala Kupa nogometnog saveza Tuzlanske županije između domaće Seone i ekipe Gornji Rahić.

Gosti su prošli u polufinale pobjedom u izuzetno atraktivnom meču sa osam pogodaka (3:5), ali su na svojoj Facebook stranici postavili video jednog primljenog gola koji je za njih bio sporan.

Naime, prilikom šuta iz slobodnog udarca vratar gostiju je uz pomoć grede odbio loptu u korner.
Igrači obje ekipe su se počeli pripremati za izvođenje udarca iz kuta, a onda je glavni sudac Read Mehanović iz Tuzle neočekivano pokazao na centar. Uslijedili su brojni protesti gostiju koji nisu mogli vjerovati što se dešava, a odluka Mehanovića iznenadila je čak i domaće nogometaše.

Delegat i promatrač suđenja bio je Mirnes Brkić iz Lukavca te se očekuje da će glavni sudac biti propisno kažnjen za ovaj prekršaj.

Komentara 1

IJ
I ja tebi
16:24 07.05.2021.

Ma zaboravio sudija naočale desi se štaćeš

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije