Izišli iz okvira regije, čak i Europe

Na golf-turnir došli igrači i iz Kanade i Australije, slavio Austrijanac Kopp

13.08.2018.
u 14:34

Golf klub Posušje tijekom vikenda je organizirao jedan od najvećih golf-turnira u regiji pod nazivom “Kamen, krš i maslina”, piše Večernji list BiH. Možemo reći kako je ovaj turnir već postao tradicionalni jer je ovo bila sedma godina za redom da se organizira ovaj događaj, a kako je ranijih godina posao dobro urađen, pokazuje i podatak kako su se ove godine prijavila čak 72 igrača.

Došli iz cijeloga svijeta

- Od ukupnog broja natjecatelja, bilo je i sedam dama, čime je poslana jasna poruka kako ovo nije samo sport i događaj za muškarce. Prerasli smo u najveći turnir u regiji, a igrači su nam ove godine došli iz cijele BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Austrije, Australije, Italije, Kanade... U svim tim zemljama čuo se glas o turniru koji organiziramo u Posušju, što je samo pokazatelj na koju razinu smo uspjeli podići ovaj događaj - rekao nam je jučer tajnik Golf kluba Posušje Ivan Lončar. Pobjednik turnira je Austrijanac Alexander Kopp koji je odigrao i rekord terena u Posušju. Od domaćih igrača, najbolji su bili Tiho Parlov i Ivan Lončar, koji su osvojili drugo mjesto u bruto odnosno neto konkurenciji. Kod dama je najbolja bila Splićanka Najda Bauk. Važno je napomenuti kako su ove godine na turniru nastupila i tri profesionalna igrača, što je vjerojatno pokazatelj kojim putem će ići ovaj hercegovački golf klub u budućnosti. Svoje zadovoljstvo cijelim događajem nije skrivao ni predsjednik spomenutog kluba Veljko Lončar. - Mnogo ljudi radi na ovom projektu i možemo reći kako smo ponosni na njega. Godinama ulažemo napore kako bismo ovaj klub podigli na visoku razinu i svake godine smo sve bolji. Činjenica da nam na turnir dolaze profesionalni igrači dovoljno govori o tome koliko smo napredovali. A želimo biti još bolji - rekao je Veljko Lončar za Večernji list.

Sami asfaltirali cestu

A koliko gospodarstvenici iz Posušja ulažu u ovaj klub, dovoljno govori podatak kako su netom prije turnira završili projekt asfaltiranja ceste do prostorija kluba u dužini od čak 1,6 km. Projekt je vrijedan 80.000 KM i plod je suradnje te brige za lokalnu zajednicu gospodarstvenika Posušja. - Skupili smo dio novca i platili dio radova. Nešto kasnije ćemo opet skupljati novac kako bismo pokrili još jedan dio troškova, a obećano nam je kako će dio platiti i Općina te druge razine vlasti. Očekujemo da će razvoj kluba pomoći i razvoju općine, staviti nas na turističke karte regije i ojačati nam potencijale. Stoga želimo da nam u projektu pomognu i institucije, a u kojoj mjeri će to biti, vidjet ćemo u budućnosti - zaključio je Lončar. Svi naši sugovornici najavili su kako nastavljaju raditi istim tempom, već sada se počinju pripremati za druge planirane događaje te će se GK Posušje nastaviti razvijati u budućnosti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije