Službeno

Manchester Cityju poništena zabrana, igrat će Ligu prvaka

13.07.2020.
u 11:24

Ekipa Manchester Cityja službeno će igrati Ligu prvaka iduće sezone nakon što je Međunarodni arbitražni sud (CAS) poništio odluku UEFA-e o suspenziji za iduće dvije godine.
Krovna kuća europskog nogometa ranije je odlučila kazniti Građane s 30 milijuna eura i dvije godine suspenzije iz Lige prvaka zbog ozbiljnog kršenja UEFA-inih financijskih pravila, no odlukom CAS-a to više nije na snazi i prošlogodišnji prvak Engleske će opet igrati elitno nogometno natjecanje.

UEFA je teretila Manchester City da su zaobilazili pravila kada je riječ o poslovanji sa sponzorima koji su povezani s vlasnicima kluba, a ranije je Football Leaks u suradnji s njemačkim Spiegelom objavio dokumenta prema kojima se može zaključiti kako su Građani zaobišli pravila o financijskom fair-playu.

Tako je City kroz investitorske kompanije, a iza kojih stoje Ujedinjeni Arapski Emirati, dobivao novac kroz sponzorske ugovore, što nije prema pravilima UEFA-e i upravo to je razlog zašto je krovna kuća europskog nogometa kaznila tim s Etihada. Konačna odluka će biti poznata danas.

Ipak, Međunarodni sud za sport (CAS) odlučio je da UEFA-ina kazna nije mjerodavna pa je odlučio ukinuti zabranu za igranje u Ligi prvaka, odnosno smanjio im je kaznu s 30 na 10 milijuna eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije