SP skijaški skokovi

Lundby zlatna na velikoj skakaonici

03.03.2021.
u 20:18

Norvežanka Maren Lundy (26) osvojila je naslov svjetske prvakinje u skijaškim skokovima na velikoj skakaonici na SP u nordijskom disciplinama u Oberstdorfu.

Bilo je ovo prvo natjecanje skakačica na velikoj skakaonici u povijesti svjeztskih prvenstava, a Lundby je do zlata stigla skokovima od 1280,0 i 130,5 metara što joj je donijelo 296.6 bodova.

Za Lundby, koja je prije dvije godine u Seefeldu osvojila zlato na maloj skakaonici, ovo je već četvrta medalja u Oberstdorfu, nakon srebra iz ekipnog te natjecanje mješovitih sastava te bronce iz ekipnog natjecanja.

Srebro je osvojila Japanka Sara Takanashi sa 287.9 bodova (126,0 i 134,0 metara), za koju je ovo četvrta pojedinačna medalja sa svjetskih prvenstava, ali još uvijek nema zlato. Takanashi je prošloga tjedna osvojila broncu na maloj skakaonici, a još ima i srebro iz Val di Fiemmea 2013. te broncu iz Lahtija 2017.

Nika Križnar (20) nastavila je niz slovenskih uspjeha u Oberstdorfu osvajanjem bronce sa 287.1 bodova (126,0 i 129,0 metara), dok je Austrijanka Marita Kramer ponovno ostala bez medalje, četvrtak kao i na maloj skakaonici.

Zlatna s male skakaonice Ema Klinec u srijedu je zauzela šesto mjesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije