Nakon još jednog poraza bh. košarkašica

Lojo: Bili smo daleko od svoje razine

24.09.2022.
u 15:14

Izbornik ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo nakon utakmice i poraza od Južne Koreje istaknuo je da su njegove izabranice bile daleko od svoje razine.

"Iako smo dobro otvorili utakmicu, imali seriju 9:0, ipak smo imali previše promašenih zicera i olako izgubljenih lopti. To je rezultiralo sa osam poena deficita na poluvremenu. Vratili smo se na četiri, ali onda samo im dopuštali neke otvorene šuteve iz tranzicije. Koreja je pogodila sve što nije pogodila u ove dvije prethodne utakmice. Daleko smo bili od svoje razine i na kraju zaslužena pobjeda Južne Koreje", rekao je Lojo nakon utakmice.

Izbornik BiH smatra da će našoj selekciji mnogo značiti dan stanke koji joj predstoji na Svjetskom prvenstvu.

"Pokušat ćemo mentalno vratiti igračice nakon tri poraza, što je najbitnije. Borit ćemo se u ove dvije preostale utakmice koliko okolnosti dozvoljavaju i koliko možemo. Korejanke vjerojatno vježbaju konstantno šut iz daljine, veliki broj ponavljanja svaki dan. Poznati su kao odlični šuteri, sve azijske zemlje. Kina je jučer bila dominantna u odnosu na nas, Koreja nije. To su atipične reprezentacije gdje su sve igračice slične visine, dobar protok lopte, protrčavanja i nalaze te situacije za šut za tri poena i to su i danas uradili uz jako visoke procente", poručio je Lojo.

Naša selekcija je sada pala na posljednju poziciju grupe A sa sva tri poraza, dok nas je prestigla upravo Južna Koreja koja je sada na omjeru 1-2. U narednom kolu košarkašice BiH igraju protiv Belgije (ponedjeljak, 3:30), dok će Korejanke igrati s Amerikankama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije