JOŠ UVIJEK NEZAUSTAVLJIV

Lionel Messi opet ispisao povijest španjolske La Lige, ovakva dominacija je nezapamćena

11.07.2020.
u 20:54

Argentinski nogometaš Lionel Messi postao je prvi igrač u povijesti španjolske La Lige koji je u jednoj sezoni uspio postići 20 i više pogodaka pogodaka i pri tome upisati 20 i više asistencija.
Messi je do ovog uspjeha stigao u meču 36. kola španjolske La Lige protiv Valladolida kada je u 15. minuti asistirao do Vidala, a Čileanac silovitim udarcem pogađa mrežu domaćeg tima za vodstvo Barcelone od 1:0.
S ovom asistencijom, Messi je stigao do brojke od 20 asistencija u ovoj sezoni La Lige, a zahvaljujući brojci od 22 pogotka koja je do sada postigao, postao je prvi igrač u povijesti španjolskog nogometnog prvenstva kojem je to pošlo za rukom.
Nema sumnje da će Messi do kraja prvenstva dodatno popraviti ovu statistiku, kada je riječ i o golovima i o asistencijama, a on je u 2020. godini, bez obzira što polako već ulazi u pozne igračke godine, postavio još jedan rekord u španjolskoj ligi koji će u budućnosti teško biti srušen.
Ovo je ranije već uspjelo napadaču Arsenala Thierryju Henryju koji je u sezoni 2002/2003. upisao 24 pogotka i imao je 20 asistencija.
Barcelona pobjedom u današnjem meču može zadržati šanse da se do kraja prvenstva bori za titulu prvaka i da očekuje grešku Real Madrida.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije