NEKADAŠNJI SUIGRAČI

LEGENDARNI ENVER MARIĆ: Pantelić je bio sjajan čovjek! Nikada se nisam naljutio što mi je dao gol preko cijelog terena

21.10.2021.
u 15:32

Nekadašnji vratar Veleža i reprezentacije Jugoslavije, legendarni Enver Marić sa sjetom je primio vijest o smrti nekadašnjeg suigrača iz reprezentacije Dragana Pantelića.

Marić je sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio neprikosnoven - "Leteći Mostarac", "Panter sa Neretve"...samo su neki nadimci koje je dobijao.

Proglašavali su ga najboljim čuvarem mreže u Europi, pa nije čudo što Pantelić, pored njega, nije dobijao mnogo šansi među vratnicama.

Ipak, u sjećenju mnogih ljubitelja nogometa ostat će detalj sa utakmice Radničkog i Veleža, na kojoj je Pantelić iz svog šesnaesterca Mariću postigao gol! Bila je to scena za nevjericu, Dragan je toliko jako degažirao loptu da je ona odletjela sve do kaznenog prostora rivala, nezgodno odskočila i završila u mreži. Gol za televizijske špice i pamćenje.

Novinari srbijanskog "Kurira" Envera Marića uhvatili su u rodnom Mostaru, pored rijeke Neretve, gdje svakodnevno gleda sugrađane kako pecaju.

"I sada sam ovdje, to me smiruje", počeo je razgovor i nastavio: "Čuo sam za smrt Dragana Pantelića. Bio je to sjajan vratar, ali i čovjek. Pomalo nagal, takav je imao temperament, ali odličan čovjek. Zajedno smo branili u reprezentaciji, dobro surađivali, imao je sve odlike dobrog čuvara mreže, bio je hrabar, što je najvažnije, ali je znao i stati na loptu, usporiti kada je trebalo", priča Enver.

Teško se može izbjeći priča o tom famoznom golu.

"Da, nažalost", dodaje on uz osmjeh i objašnjava: "Bio je poznat kao netko tko jako degažira loptu, bio sam svjestan toga. Međutim, on je tada opalio baš jako, sve se poklopilo loše po mene. Lopta je čudno odskočila i završila u mreži. Stajao sam na mjestu na kojem je trebalo, ali, eto, desilo se. Kasnije sam novinarima pričao: Ne pišite o ovome kao o mom kiksu, nego kao o Pantelićevom čudu".

Iako se godinama pričalo da njih dvojica nakon toga nisu razgovarali jer se Marić naljutio na Pantelića, legendarni vratar to demantira:

"Laž! Nikada nisam imao loš odnos sa Pantelićem. Imali smo kasnije dobar odnos, kao i sa mnogim vratarima koji su kasnije dolazili u reprezentaciju. Slobodno napišite da imam i čuvam najljepše mišljenje o njemu", kazao je Enver Marić.

 

Pantelićeva sahrana u ponedeljak

Sahrana legendarnog vratara Dragana Pantelića bit će održana u ponedjeljak 25. listopada u 16 sati na Novom groblju u Nišu. Opijelo počinje pola sata ranije. Komemoracija će održana istog dana u 13 sati u konferencijskoj sali stadiona Čair.

Komentara 1

IJ
I ja tebi
18:52 21.10.2021.

Laka ti zemlja legendo

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije