NA VELIKOM UDARU

Legendarni Collina uputio važan savjet sucima za korištenje VAR tehnologije

11.07.2020.
u 19:41

Legendarni talijanski nogometni sudac Pierluigi Collina iznio je svoje mišljenje o načinu na koji se VAR tehnologija koristi u ovom sportu, te je savjetovao sucima da pokažu više razumijevanja prema igračima, što će dovesti do toga da će se pogrješke svesti na minimum. Rekao je kako igrači na terenu instiktivno lobiraju kod sudija u svrhu zaštite svojih suigrača, a u tim situacijama suci moraju pokazati više poštovanja prema onom što im se govori te, ukoliko postoji mogućnost, mogu još jednom provjeriti odluku koju su donijeli. Ova izjava dolazi u trenutku kada se brojni treneri žale na dvostruka mjerila kod arbitara koji u zavisnosti od situacije donose različite odluke.
"Jedna stvar koju moramo uzeti u obzir jeste neki vid pogrješne ideje solidarnosti. Ako ste u timu, uvijek se trudite zaštiti svoje igrače, a ako je vaš suigrač napravio pogriješku, onda iz konteksta prijateljstva pokušavate ga obraniti. Suci moraju razumjeti kako solidarnost i prijateljstvo koje igrači žele prikazati mogu iskoristiti na način da savjetuju igrače za pažljiviju igru, jer moguće je da se u tom svemu dogodi neka pogriješka", kazao je Collina i nastavio:
"Bolje je još jednom pogledati sitauciju na monitoru i još jednom vidjeti je li donesena loša odluka, čime bi se pogrješke svele na minimum. VAR je veoma važna sigurnosna mreža", izjavio je nekada najbolji svjetski sudac. VAR sustav posljednjih dana našao se na velikom udaru prije svega britanske javnosti koja smatra kako su sudije donijele potpuno različite odluke u sličnim situacijama na utakmici, navodeći da Tottenhamu nije svirao čist jedanaesterac protiv Bournemoutha, dok je na drugom meču Manchester United za puno manji kontakt dobio kazneni udarac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije