Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Sport

Lana će još jednom pokazati da pripada samom vrhu svjetskog plivanja

06. kolovoza 2022. u 13:05 0 komentara 107 prikaza

Talijanski glavni grad Rim u periodu od 11. do 17. kolovoza bit će domaćin Europskog prvenstva u plivanju na kome će sudjelovati najbolji plivači Starog kontinenta. Na ovom prvenstvu sudjelovat će i naša najbolja plivačica Lana Pudar, gdje će plivati svoje tri najjače discipline 50, 100 i 200 metara delfin. Lana sa svojim stručnim timom, trenerima Damirom Đedovićem, Goranom Grahovcem i fizioterapeutom Miodragom Ranđelovićem već sutra putuje u Rim, gdje će trenirati i pripremati se do početka prvenstva. Svoj prvi nastup imat će 12. kolovoza u kvalifikacijama discipline 50m delfin. 14. kolovoza na programu su kvalifikacije u disciplini 100m delfin, dok je 16. kolovoza očekuje nastup u kvalifikacijskoj grupi discipline 200m delfin.
Nakon vrlo napornog rasporeda natjecanja u prethodnom razdoblju, gdje je Lana u svega 20 dana nastupila na svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti, Mediteranskim igrama u Alžiru i na Europskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu, iz njenog kluba su nam rekli da su razdoblje od njenog zadnjeg nastupa pokušali maksimalno iskoristiti da se Lana regenerira i pripemi za ovo prvenstvo, na kojem će Lana po prvi put sudjelovati. Iz „Orke“ kažu da je i ovu fazu priprema Lana odlično odradila, te da se dobro pripremila za ovo prvenstvo na kome su svoje učešće potvrdili svi najbolji plivači iz Europe, tako da će konkurencija biti na najvećoj razini. 

 | Autor :

Profesor Damir Đedović, predsjednik kluba i jedan od Laninih trenera, ovom prilikom rekao nam je da se nadaju da će Lana i na ovom prvenstvu još jednom pokazati da pripada samom vrhu svjetskog plivanja. 

„Nakon vrlo zahtjevnog i izazovnog razdoblja koji je iza nas, najbitnije je da je Lana zdrava, da nema nikakvih povreda i da je spremna za njen prvi nastup na seniorskom prvenstvu Europe, gdje će biti jedna od najmlađih plivačica. Svima nama koji smo dio njenog stručnog tima bilo je veliko zadovoljstvo biti dio ovog vrlo uspješnog razdoblja koji je iza Lane. Ali tu je i osjećaj jedne vrlo velike odgovornosti za Lanino psihofizičko zdravlje, tako da su se sve komponente trenažnog procesa i oporavka morale vrlo temeljito i pažljivo složiti. Jer zaista raspored natjecanja koji je iza nas bio je strašno gust i naporan, tako da je bilo izuzetno teško na svakom od ovih natjecanja biti u dobroj formi. Smatram da smo svi zajedno odradili dosta dobar posao i želja nam je da ovo prvenstvo kruniše dobrim nastupom, sa kojim ćemo svi mi, a prvenstveno Lana, biti zadovoljni.“ 
Profesor Đedović je također rekao da će Klub vodenih sportova „Orka“ po povratku sa prvenstva u našu zemlju, zahvaliti i uručiti prigodna priznanja i zahvalnice svima koji su podržali Lanu i njen tim u proteklom razdoblju i na taj način im omogućili da se adekvatno pripreme za ova natjecanja. 
Pored Lane, Bosnu i Hercegovinu će na ovom prvenstvu predstavljati plivači Adi Mešetović iz Plivačkog kluba „Borac“ iz Banje Luke i Nikola Bjelajac iz Plivačkog kluba „Olymp“, također iz Banje Luke. 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.