NBA

Lakersi na startu finala Zapada uvjerljivi protiv Denvera

19.09.2020.
u 10:13

LA Lakersi rutinski su pobijedili Denver Nuggetse 126:112 u prvoj utakmici finala Zapada NBA lige.

Za razliku od sugrađana Clippersa, koji su u više navrata ispuštali dvoznamenkastu prednost protiv Nuggetsa u prethodnoj seriji, Lakersi su preuzeli kontrolu nad utakmicom u drugoj četvrtini i održavali je do kraja.

Denver se uspio približiti na devet poena zaostatka sredinom treće četvrtine, ali Lakersi su odgovorili serijom 10:2. Do kraja susreta nije bilo drame.

LeBron James dirigirao je napadom Lakersa s 15 poena i 12 asistencija, a za zatrpavanje Denverovog obruča bio je zadužen Anthony Davis, koji je zabio 37 uz 10 skokova. Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 18, a Dwight Howard odigrao je odličnu rolu s klupe postigavši 13 poena i igrajući čvrstu obranu na Nikoli Jokiću.

Nuggetsi nikako nisu uspjeli pronaći ritam, a Nikola Jokić i Jamal Murray predvodili su ga s po 21 poenom. Jokić je ostao na skromnom učinku i u drugim kategorijama - šest skokova i samo dvije asistencije.

Iako Denver ovaj put nije djelovao kao momčad spremna na novu senzaciju, ne treba zaboraviti da je tako djelovao i na prvoj utakmici protiv Clippersa te da mu zaostatak u seriji ne znači previše jer je i protiv Utah Jazza i protiv Clippersa gubio 3:1 u seriji pa preokrenuo.

Druga utakmica igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak u 3 sata po našem vremenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?