Džudo

Korina Džidić brončana na juniorskom prvenstvu Balkana

02.10.2022.
u 14:02

Prvog dana Balkanskog prvenstva za juniore i juniorke (U21), koje se održava u Podgorici, reprezentaciju BiH uspješno je predstavljala Korina Džidić osvojivši brončano odličje.

U svom "prodoru" do odličja ubilježila je 3 borbe, a pobjede je ostvarila nad predstavnicama Albanije i Crne Gore, dok je poražena od predstavnice Turske, osvajačice zlatnog odličja.

Balkansku judo federaciju čine 12 nacionalnih saveza koji predstavljaju svoje države na prvenstvima Balkana, a to su judo savezi Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Moldavije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Rumunjske, Cipra i Turske.

Napomenimo da je Korina tek prva godina uzrasne uzrasne kategorije kadetkinja (U18), te se na spomenutnom prvenstvu borila sa starijim i iskusnijma od sebe i na koncu bila uspješna do odličja. To je, uz titule dvostrukinje prvakinje BiH, još jedna potvrda kvalitete rada i talenta koji je potrebno "brusiti" i dalje.

Na spomenuntom prvenstvu iz redova Borse nastupao je i mladi natjecatelj Petar Kožul, te je uz dvije ostvarene pobjede (Grčka, Turska) i dva poraza (CG, BiH) ostao nadomak medalje.

Borsa je ove godine imala svoje predstavnike i na proteklim prvenstvima Balkana za druge uzrasne kategorije i iznjedrila dva balkanska prvaka [Mario Novak (U18) i Ivana Bebek (U13)] kao i dva brončana odličja [Korina Džidić (U21) i Marijeta Anđelić (U13).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije