rukometne prvakinje

“Kćeri bure” iz Gruda u Europi kreću od trećeg kola

23.07.2020.
u 19:35

“Kad su Gruđanke mogle izgubiti nakon pet godina, tako se mogla dogoditi i ova pandemija, sve je u životu moguće”, priča nam prije nekoliko dana lokalni zaljubljenik u rukomet dok pretresamo teme u domaćem sportu.

“Kćeri bure” ovog srpnja proslavile su naslov prvaka, a odigrano je ukupno 13 kola zbog svima poznatih događaja koji su zahvatili cijeli svijet. Na kraju osvojeno je 36 bodova od mogućih 39, s tim da su grudske igračice cijelu sezonu igrale na visokoj razini, kako na domaćoj tako i na regionalnoj sceni. Ovih dana stigla je još jedna dobra vijest za zaljubljenike rukometne igre, piše Večernji list BiH. 

“Kćeri bure” vraćaju se u europska natjecanja te će nastupiti u EHF Europskom kupu, a dobra stvar je što kao prvakinje idu izravno u treće kolo ovog natjecanja. Ždrijeb će biti poznat idućeg tjedna, a već sada je jasno da će Gruđanke utakmice igrati nekad poslije 10. i 11. listopada kada je na rasporedu drugo kolo koje preskaču.

Prema posljednjim informacijama, djevojke će sa svojom trenericom Zlatom Zubac na pripreme krenuti 3. kolovoza, a u kadru neće od osvajačica naslova biti Crnogorke Nikolina Vukčević, koja se vraća u Budućnost, Nikolina Knežević, koja ide u rumunjsku Galatiju, te Milica Globarević, koja je prešla u talijanski Salerno.

Igračku karijeru završila je Lejla Kasumačić, a Andrea Soldo otišla je u Njemačku. Međutim, prvi čovjek kluba, sportski entuzijast koji je svojom vizijom stvorio jedan od najpoznatijih sportskih brendova u ženskom sportu u BiH, Zoran Trlin, nedavno je najavio da će pomladiti ekipu, a doći će i pojačanja koja će pomoći da se nastavi kontinuitet uspjeha HRK Grude.

Mnogo dobrih stvari je u najavi. Međutim, što će se uspjeti realizirati, ovisi o epidemiološkoj situaciji. Za kolovoz je najavljen rukometni kamp za 2006. godište i mlađe, zatim veliki seniorski rukometni turnir, seminar trenera... Najavljen je i dolazak velikih imena europskog i svjetskog rukometa. Mnogi se nadaju da će tako i biti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?