rukometni turnir u regiji

Katarini izmakla bronca u Makarskoj

06.07.2019.
u 16:39

Spušteni su zastori na najveći rukometni turnir u regiji, 22. Međunarodni rukometni turnir „Makarska 2019.“ Na manifestaciji je sudjelovalo 65 klubova iz 10 država sa preko 1500 mladih rukometašica i rukometaša koji su, uz sportsku igru i druženje, mogli uživati i u čarima makarske rivijere, priopćeno je iz HRK Katarina Mostar. 

Poslije osvajanja zlatnog odličja mlade rukometašice Katarine su gotovo iz Sportske dvorane u Hadžićima (gdje je održano Državno prvenstvo) prešle na otvorene terene makarskog Sportskog centra. Takav program je napravljen još u veljači ove godine, kada su „kraljice“ prihvatile ponudu organizatora.

Inače, turnir je pored masovnosti bio i vrlo kvalitetan, pogotovo u kategoriji kadetkinja(igračica rođenih 2002. i mlađih). Katarina je na putu ka završnici turnira snage u grupnoj fazi natjecanj odmjeravala redom sa: ŽRK Samobor(Hrvatska) – poraz 11:17, zatim su pobijedile norveški Blindheim IL sa 21:14, potom izgubile od Olimpije iz Ljubljane 14:16 te porazile Norvežanke Haslum IL sa čak 27:6.

U četvrtfinalu je Katarina u direktnom okršaju sa prvim iz Grupe B – slovenskim prvakom Krimom izborila plasman među najbolje četiri ekipe turnira. Rezultat je bio 25:24. U dvoboju za finale, „kraljice“ su pak izgubile od norveških prvakinja Kragero Handball sa golom razlike(17:18). Te na koncu, u utakmici za treće mjesto turnira, planove za eventualnom medaljom im je pomrsio ponovno ŽRK Samobor, u još jednoj neizvjesnoj utakmici. Ekipa iz Samobora slavila je sa 17:16 te je HRK Katarini na kraju pripalo 4. mjesto. Pobjednik u kategoriji žena 2002. je mađarski Bajnok DSE.

Na kraju odličan rezultat za Mostarke na ovako masovnom turniru, složit ćemo se, iako ostaje žal za pobjedom koja je bila na dohvat ruke. Katarina je, uz brojne poteškoće u vidu pregustog rasporeda i ozljeda ključnih igračica, što prije, što tijekom turnira, ipak ostvarila još jedan zapažen uspjeh na međunarodnoj sceni.

Za Katarinu nastupile (broj pogodaka): Elena Cipetić (26), Melisa Lerić (33), Karla Lovrić(32), Milada Trbonja(17), Ana Šimić(10), Klara Divković(7), Klara Bošnjak, Petra Džidić, Matea Šimić. 

Treneri: Dragan Suton i Josipa Šimunović.

Pored Katarine, na turniru je, sa hercegovačkog podneblja nastupio i mostarski Zrinjski koji je u kategoriji muških kadeta osvojio zlatno odličje! HRK Međugorje je u kategoriji muških 2004. osvojilo odlično drugo mjesto, dok je na turniru još nastupio i RK Izviđač. Smotra je završena svečanim zatvaranjem u nedjelju navečer, dok je fešta trajala dugo u noć!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?