SERIE A

Juventus nakon dramatične završnice srušio Inter i ostao u utrci za Ligu prvaka

15.05.2021.
u 20:01

Nogometaši Juventusa pobijedili su na Allianz stadionu u 37. kolu Serije A ekipu Intera rezultatom 3:2 pa su tako ostali u utrci za plasman u Ligu prvaka kolo prije kraja prvenstva.

U izuzetno sadržajnom prvom poluvremenu, Stara dama je u vodstvo došla u 24. minuti. Handanović je uspio obraniti jedanaesterac Ronalda, ali se lopta odbila ponovo na nogu Portugalcu koji iz drugog pokušaja ne griješi.

Deset minuta prije odlaska na odmor Inter je izjednačio. Ponovo je dosuđen jedanaesterac, ovaj put za goste, a siguran s bijele točke bio je Lukaku za 1:1.

I kad su svi čekali sudijski zvižduk za odlazak u svlačionicu na poluvrijeme, Cuadrado je uputio bombu iz velike udaljenosti i svladao golmana gostiju za novo vodstvo Juventusa.

Veliki problemi za sada već bivšeg prvaka Italije nastali su u desetoj minuti nastavka susreta kada je Bentancur dobio drugi žuti karton pa je Juventus ostao s deset igrača na terenu.

Inter je očekivano u potpunosti preuzeo inicijativu, ali je obrana Juventusa svela prilike gostujućih igrača na minimum. Ipak, u samom finišu meča gledali smo pravu dramu. Prvo je Inter izjednačio autogolom Chiellinija, a onda je Cuadrado u 88. minuti golom iz penala postavio konačnih 3:2. Vrijedi istaći da je u 92. minuti Brozović dobio izravni crveni karton.

Juventus je današnjom pobjedom prestigao Napoli te se nalazi na četvrtom mjestu Serije A. Međutim, Napoli ima utakmicu manje (sutra u gostima kod Fiorentine) pa će se posljednji putnik u Ligu prvaka znati nakon posljedenjeg kola. Juventus u posljednjem kolu gostuje Bologni. Inter je već osvojio titulu prvaka Italije, a u posljednjem kolu igrat će protiv Udinesea na domaćem terenu.

Rezultati i strijelci:

Juventus - Inter 3:2 (Ronaldo 24', Cuadrado 45+3', 88' jedanaesterac - Lukaku 35' jedanaesterac, Chiellini 85' ag.)

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije