NBA

Bojan Bogdanović najbolji na otvaranju sezone

21.10.2021.
u 09:43

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović bio je najbolji strijelac Utah Jazza koji je u svojoj prvoj utakmici u novoj sezoni NBA lige uvjerljivo na svom parketu svladao Oklahoma City Thunder sa 107-86.

Bogdanović je za 28:12 minuta provedenih na parketu ubacio 22 koša (šut za dva 8-11, trica 2-6), a tome je dodao četiri skoka, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu. Za Jazz je Jordan Clarkson s klupe dodao 18 poena, dok je Rudy Gobert uz 16 ubačaja sakupio i 21 skok. Kod slabašnih gostiju najučinkovitiji je bio Shai Gilgeous-Alexander sa 18 pogodaka.

Prošlosezonski finalisti Phoenix Sunsi u novu su sezonu ušli 98-110 domaćim porazom od Denver Nuggetsa. Sunsi su kontrolirali rezultat u prvom poluvremenu, no nastavkom su dominirali Nuggetsi koji su predvođeni najkorisnijim igračem lige Nikolom Jokićem drugi dio riješili u svoju korist sa 59-40 te stigli do komforne pobjede. Jokić je bio prvo ime Nuggetsa sa 27 koševa i 13 skokova, Will Barton je dodao 20, dok su u ujednačenom sastavu Sunsa najviše pokazali Mikal Bridges sa 16 poena, Chris Paul sa 15 ubačaja i 10 skokova te DeAndre Ayton sa 15 pogodaka. Dario Šarić se još uvijek nije oporavio od ozljede koljena koju je zadobio tijekom finala protiv Milwaukeea u srpnju te stoga nije bio u sastavu.

Najzanimljivija utakmica odigrana je u Madison Square Gardenu gdje su domaći New York Knicksi nakon dva produžetka svladali svoje velike rivale Boston Celticse sa 138-134. Knicksi su u posljendjih 10 sekundi četvrte četvrtine ispustili četiri poena prednosti, a dvoboj je tricom sa sirenom u produžetak poslao Marcus Smart. Na isteku prvih pet minuta dodatka priliku za pobjedu Celticsa propustio je Jayson Tatum, pa je konačna odluka donesena u drugih pet minuta. Derrick Rose pogodio je za 138-134 22 sekunde prije isteka vremena, zatim je Jaylen Brown promašio tricu za priključak Celticsa pa su Knicksi ipak sigli do tartne pobjede.

Domaće su do pobjede predvodili Julius Randle sa 35 ubačaja, 8 skokova i 9 asistencija te Evan Fournier sa 32 koša, dok su kod Celticsa najbolji bili Brown sa 46 poena, 9 skokova i 6 asistencija te Tatum sa 20 pogodaka i 11 skokova.

Philadelphia 76-ersi su i bez suspendiranog Bena Simmonsa u sezonu krenuli uvjerljivom 117-97 pobjedom na gostovanju kod New Orleans Pelicansa. Četiri igrača Sixersa postigla su 20 ili više koševa, Joel Embiid i Furkan Korkmaz po 22, a Tobias Harris (12 skokova) i Tyrese Maxey po 20. Kod Pelicansa, koji su bili bez Ziona Williamsona, najučinkovitiji su bili Brandon Ingram sa 25 i Nickeil Alexander-Walker sa 23 koša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije