trener plemića

Jakirović nakon velike pobjede čvrsto stoji na zemlji, a to najbolje pokazuje njegova izjava

19.08.2022.
u 07:12

 

Večeras su bh. prvaci apsolutno izdominirali slovačkog prvaka, Slovan iz Bratislave, i slavio s 1:0 pogotkom Nemanje Bilbije u 89. minuti.

Koliko je Zrinjski dobar bio, dovoljno govori i odnos u udarcima 18:2, te podatak da su gosti imali samo jedan ozbiljniji pokušaj naspram "bezbroj" Zrinjskog, piše Sportsport.ba.

Nakon utakmica Sergej Jakirović je bio izuzetno miran, svjestan da ima da se odigra i revanš. 

"Čestitam svim momcima koji su danas odigrali. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, da smo dominirali u svim segmentima igre, da nam je u prvom poluvremenu slavio gol, ja bih čak rekao i dva. Imali smo nekoliko otvorenih udaraca sa 16 metara, zatim šansa Kamenara", kazao je Jakirović pa nastavio:

"Nastavili smo u drugom poluvremenu isto. Mislili smo da će nas staviti više pritisak, ali smo izdominirali. Ovaj gol je nagrada za pristup kroz cijelu utakmicu."

Zrinjski je promašio zaista velik broj šansi na ovoj utakmici, ali na sreću kazna nije došla, nego nagrada.

"To tako u nogometu obično biva. Naravno, to ti je u podsvijesti. Tražio sam još odlučniji nastup u drugom poluvremenu, nastavili smo isto i zasluženo pobijedili", kaže trener Plemića.

Recept za pobjedu leži u analizi:

"Dobro smo ih analizirali. Ja i moje kolege smo pogledali sigurno pet utakmica, s Dinamo Batumijem, Ferencvarosom, Olympiacosom. Njima više paše kad igraju s na papiru boljim protivnicima, mada smo ih mi ganjali, forsirali koliko smo mogli na ovom sparnom vremenu. Sigurno da je analiza ta i momčad koja se dobro pripremila, ali ovo je samo prvo poluvrijeme, čeka nas revanš."

Zrinjski iz utakmice u utakmicu u Europi sve bolji:

"Očekivano, jer ova momčad, ne mogu reći da mi sad prštimo od iskustva, pa zajedno i na čelu sa mnom. Sedma utakmica, igramo sve bolje i bolje. Što je i normalno, kako pobjeđuješ imaš samopouzdanje i onda možeš na europskom nivou parirati dobro."

Što se tiče revanša, Jakirović kaže:

"Nešto smo pripremali, naravno naslonit ćemo se na ovu utakmicu. Imamo prednost, tamo očekujemo puno veći pritisak domaćina uz pun stadion. Nadam se da ćemo dobro reagirati i da ćemo se uspjeti plasirati u Konferencijsku ligu."

Revanš je na rasporedu za sedam dana u Bratislavi i po ovome što smo vidjeli večeras, imamo pravo da se nadamo da će Plemići postati prva bh. ekipa koja će se plasirati u grupnu fazu jednog UEFA-inog natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?