Zvijezda koju je otkrio Kovač

"Ja sam popularni luzer. Nemam obitelj, sam sam..."

Juranović vs Davies
Pixsell
26.03.2023.
u 19:07

Hrvatska nogometna reprezentacija nije najbolje ušla u susret protiv Kanade na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Iako smo na kraju slavili s uvjerljivih 4:1, već smo se u drugoj minuti našli u rezultatskom minusu, nakon što nam je pogodak postigao najbolji igrač Kanađana Alphonso Davies (22). Iako primarno lijevi bek, član Bayerna u nacionalnom je dresu nerijetko napadački raspoložen pa je u dosadašnjih 36 nastupa skupio već 13 golova.

Imao je teško djetinjstvo, iz rodne Gane 2005. preselio se u Kanadu, a nije mu lako ni danas, jer već sedam godina živi sam. Naime, 2015. pridružio se klubu Vancouver Whitecaps pa početkom 2019. stigao u bavarskog giganta. U vatru ga je gurnuo Niko Kovač, stavio ga na beka i danas je jedan od najboljih svjetskih igrača na svojoj poziciji.

Na društvenoj mreži Twitch govorio je o tome kako je usamljen u Njemačkoj. 

- Malo me brine što nemam nešto za raditi, posebno zato što svi moji prijatelji imaju poslove. Život profesionalnog nogometaša odličan je za opustiti se i uživati, ali nakon treninga nemam ništa za raditi. Nemam obitelj, a moja djevojka ne živi sa mnom. Sam sam, imam vjerojatno pet prijatelja. Ja sam popularni luzer - rekao je Davies.

U tekućoj je sezoni Bundeslige u 22 nastupa postigao jedan pogodak i dodao četiri asistencije. Podsjećamo, klub je prije nekoliko dana otpustio trenera Juliana Nagelsmanna nakon što su na tablici pali na drugo mjesto iza Borussije Dortmund, a na njegovu poziciju doveli Thomasa Tuchela.

Davies prema Transfermarktu vrijedi 70 milijuna eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?