Sindikat profesionalnih nogometaša

Igrači naplatili dugovanja od Slobode i Čelika

Avaz
21.11.2019.
u 15:00

Sindikat profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini upoznao je javnost s posljednjim, kako ističu, uspješnim aktivnostima.

- Pravni tim naše organizacije vodio je u proteklim mjesecima i pozitivno okončao sporove za veliki broj igrača, koji su naplatili svoja potraživanja od nekoliko klubova. Igrači Said Husejinović, Adis Hadžanović i Marinko Rastoka riješili su svoj status i naplatili potraživanja od FK Sloboda Tuzla, a pri tome želimo istaknuti pozitivan primjer savjesnog poslovanja, transparentnosti i spremnosti na dogovor novog rukovodstva FK Sloboda Tuzla, što je rijetka situacija kada su u pitanju odgovorne osobe premijerligaških klubova - priopćeno je iz Sindikata profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini, koji je vodio sporove za veliki broj igrača protiv NK Čelik Zenica, prenosi Avaz. 

Oni su uspješno završeni u proteklom razdoblju, a nažalost, kašnjenje s realizacijom isplate dugovanja na osnovu presuda protiv kluba rezultiralo je neodigravanjem utakmice 15. kola Premijer lige BiH između FK Željezničar i NK Čelik Zenica. 

- Naša organizacija trenutno vodi još nekoliko postupaka protiv ovog kluba zbog višemjesečnog kašnjenja s isplatama dospjelih potraživanja prema igračima. Želimo istaknuti da su pojedini sporovi bili dosta komplicirani zbog specifičnosti ugovornih odnosa između igrača i klubova te apeliramo na igrače da koriste resurse koje im pruža SPFBiH kako bi se u potpunosti osigurali prilikom zaključivanja radnog odnosa s klubovima. 

- Sindikat profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini trenutno vodi više od 20 sporova za igrače te će naša organizacija u narednim tjednima objaviti podatke o tome koliko smo novca osigurali igračima u ovoj kalendarskoj godini - priopćeno je između ostalog iz Sindikata profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije