raritet

Igrač dobio okrugli crveni karton i došao na naslovnice

30.01.2023.
u 10:31

Utakmica šesnaestine finala FA kupa, Wrexham i Sheffield United, dospjela je na naslovnice britanskih medija, ali ne zbog golijade i remija 3:3, no mnoge je začudila situacija iz 71. minute. Igrač gostujućeg Sheffielda Jebbison je nesportski udario protivničkog igrača. Sudac to nije odmah registrirao, no nakon komunikacije s četvrtim sucem, odlučio je isključiti Jebbisona i pokazati mu okrugli crveni karton.

Poslije 1970. godine kada su crveni i žuti kartoni prvi puta korišteni na svjetskom prvenstvu u Meksiku, ovo je vjerojatno prvi puta da nije pokazan karton koji ima kvadratni oblik.

Navijači su ostali u popriličnom čudu kada je engleski sudac Dean Whitestone izvadio okrugli crveni karton, a ubrzo je stiglo i objašnjenje sudačke organizacije.

- Okrugli crveni kartoni uvedeni su kako bi pomogli igračima koji su daltonisti i nisu mogli razlikovati boje. Također ovo je pomoć i sucu koji brzo želi izvući karton, a oblik mu govori koji mu treba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije