Josip Vrlić

I Gruđanin u utrci za najboljeg hrvatskog vaterpolista

josip vrlić
Novi list
24.01.2021.
u 11:37

Članovi žirija za izbor najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2020. godini rekli su svoje. U “bubnju” su se našla čak petnaestorica vaterpolista. Najviše, dakako, iz Juga, hrvatskoga prvaka, šestorica (Benić, Fatović, Garcia, Lončar, Obradović i Popadić), a potom iz Mladosti, pobjednika Regionalne lige i prije toga osvajača Kupa, četvorica (Bukić, Bušlje, Marcelić i Vrlić). Našla su se tu i dvojica jadranaša (Z. Butić i Burić), te trojica “stranaca” (Bijač, Joković i Vukičević). S jednom ili dvije izmjene, takav bi izbor naših ocjenjivača mogao predstavljati dobru osnovu i za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Kojoj tek predstoji borba za plasman na OI u Tokiju.

Naše čitatelje svakako najviše zanima koji će od spomenutih igrača ponijeti laskavi naslov vaterpolista godine. Oni radoznaliji to su već mogli otkriti običnim zbrajanjem bodova. Ostali će to doznati uoči današnjeg finala Kupa u Rijeci, koji počinje u 17.30, uz izravni prijenos na HTV 2, kada ćemo trofej uručiti pobjedniku. No, možemo vam već sad otkriti članove najbolje sedmorke. Toni Popadić (rođen 1994.) bio je junak finala doigravanja za prvaka. U tri utakmice protiv Mladosti obranio je čak četiri peterca. Za njega članovi žirija rekoše da je pokazao izrazitu psihičku stabilnost i da ga najbolje godine tek čekaju.

Andro Bušlje (1986.), kapetan reprezentacije. Od 23 hrvatske medalje u posljednjih 13 godina sudjelovao je u osvajanju čak 22. Rekli su za njega da je obrambeno najkvalitetniji svjetski branič.

Josip Vrlić (1986.), sidraš kojega se svi braniči boje jer kad dobije loptu na svojoj poziciji, to može završiti samo golom, isključenjem ili petercem. Sa svojih 130 kilograma lako klizi kroz vodu. Zanimljivo je naglasiti da je on po ocu Gruđanin.

Maro Joković (1987.), jedan je od najboljih ljevaka svijeta. Posjeduje izvanredne plivačke sposobnosti, a sada je i prepun iskustva, 2020. je s Olympiakosom osvojio još tri trofeja.

Xavier Garcia (1984.), unatoč godinama, sjajan i u obrani i u napadu. Reprezentaciji je donio mirnoću i strpljivost. Fenomenalan pregled igre, a time i nepredvidive i gola vrijedne asistencije, zaštitni su znak tog ljevaka.

Loren Fatović (1996.), stručnjaci procjenjuju da je izrastao u jednoga od najboljih svjetskih napadača. Ima izvrstan šut iz prebačaja, dodavanja s desne strane toliko brzo provodi u mrežu da vratari često ne stignu ni izvaditi ruke iz vode.

Luka Bukić (1994.) ima odličan pregled igre, brz je kao strijela, izniman kontraš, golgeter, dobro se snalazi u obrani. Ali se dobro nosi i s pritiskom. Odlično iskoristio iskustvo iz Pro Recca.

A pobjednika Kupa doznat ćemo, očekivano u novom dvoboju Juga i Mladosti. Dubrovčani su u polufinalu pobijedili splitski Jadran sa 11:9 (jugašima je to 10. finale Kupa u nizu), dok su Zagrepčani bili bolji od domaćeg Primorja sa 11:6, uz tri pogotka Harkova za žapce.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?