DRUGI KRUG EP-A

Hrvatska bez glavnih zvijezda pobijedila Češku

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/2
20.01.2020.
u 18:11

Hrvatski rukometaši osigurali su mjesto u polufinalu EP-a, pa je izbornik Lino Červar za dvoboj s Česima odlučio odmarati igrače koji su u dosadašnjem dijelu natjecanja ponijeli najveći teret

Hrvatski rukometaši osigurali su mjesto u polufinalu EP-a, pa je izbornik Lino Červar za dvoboj s Česima odlučio odmarati igrače koji su u dosadašnjem dijelu natjecanja iznijeli najveći teret. Pobjedu našoj vrsti donio je Luka Stepančić udarcem u posljednjoj sekundi dvoboja.

U 3. kolu Skupine I Hrvatska je stigla i do šestog trijumfa na prvenstvu pobijedivši Češku s 22:21 (11:9). U igru nisu ulazili vratar Marin Šego, Luka Cindrić, Igor Karačić i Željko Musa, a kapetan Domagoj Duvnjak je samo ušao kako bi u drugom poluvremenu izveo sedmerac.

Najbolji u hrvatskoj reprezentaciji bio je Marko Mamić s pet pogodaka, dok su Marino Marić, Luka Stepančić i David Mandić sa po tri gola. Kod Čeha najefikasniji je bio Ondrek Zdrahala sa sedam golova, dok je njihov vratar Tomaš Mrkva imao 12 obrana.

Matej Ašanin je branio cijelu utakmicu za Hrvatsku i upisao je ukupno deset obrana.  Hrvatska je s drugim sastavom igrala protiv Češke izjednačenu utakmicu, a najveću prednost imali su početkom drugog poluvremena, u 37. minuti imali smo četiri pogotka viška (13-9).

Červarovi izabranici u srijedu igraju utakmicu protiv Španjolske (16 sati) koja odlučuje o prvom mjestu u skupini. Završnica prvenstva igra se u Stockholmu, a polufinalni dvoboji igraju se u petak.

Hrvatska vodi s osam bodova ispred Španjolske koja ima šest bodova i utakmicu manje. Njemačka, Austrija i Bjelorusija imaju po dva boda, a Češka je i dalje bez bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije