ŠOK U REDOVIMA CARIOCA

Hrvati izazvali potres u Brazilu! Stigla je ostavka nakon ispadanja od vatrenih

Goran Stanzl/PIXSELL
09.12.2022.
u 21:59

Fabrizio Romano piše da je izbornik Tite podnio neopozivu ostavku nakon ispadanja od Hrvatske

Brazil je u velikom šoku nakon ispadanja u četvrtfinalu sa svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine. Svi su vidjeli Neymara i carioce u polufinalu i borbi za naslov, ali to se ipak neće dogoditi jer su vatreni izbacili Brazilce poslije izvođenja kaznenih udaraca.  

Kako piše ugledni sportski novinar Fabrizio Romano, izbornik Tite podnio je ostavku na mjesto izbornika peterostrukog prvaka svijeta, Brazila! Šezdesetjednogodišnji trener je selecao preuzeo 2016. godine, a odveo ga je do titule južnoameričkog prvaka te još jednog finala Copa Americe.

Čelnik nogometnog saveza Brazila, Ednaldo Rodríguez, rekao je prije SP-a da su Abel Ferreira, Dorival Junior i Fernando Diniz najozbiljniji kandidati za novog brazilskoga izbornika. Tite se planirao povući nakon SP-a, ali svakako je još planirao ostati na dužnosti i osvojiti šesti naslov za Brazil, a ovaj poraz je samo ubrzao stvari. 

"Teško je. Morate podići glavu", rekao je kapetan Brazila Thiago Silva. “Jako sam ponosan na dečke i ono što smo napravili, ali nažalost, to je dio nogometa. Kada izgubimo nešto važno što smo imali kao cilj, to jako boli. "Ali sada je vrijeme da pokušam podići glavu i nastaviti dalje. Nema druge alternative. Ja sam tip koji svaki put kada padnem, ustanem."

Veznjak Casemiro, koji je zabio za peterostruke prvake u raspucavanju, rekao je: “Tužni smo, sigurni smo da su svi u skupini dali sve od sebe.Bili smo uzrujani zbog načina na koji se to dogodilo. Bilo je sve u našim rukama, a izmaklo nam je”, dodao je, prije nego što je filozofski razmislio: “Sada je vrijeme da ostanemo mirni i život mora ići dalje.”

Uz dva promašena jedanaesterca Brazilaca, Neymar nikada nije uspio izvesti udarac s točke, ali trener Tite branio je odluku da Neymara stavi tek na na peto mjesto izvođača. "Peti je odlučujući", rekao je novinarima. “Veći je pritisak, a bolje pripremljeni igrači bi ga trebali podnijeti.” Tite, koji je ranije rekao da se povlači na kraju ovog turnira, osudio je sugestije da su Brazilci bili neorganizirani.

"Loše smo organizirani? Vi ste razlog, mediji. Vi uvijek imate svoje analize. Imamo dobre napadače, pokušavamo držati kontrolu, Bilo je igrača koji su trebali spriječiti onu kontru Hrvatske.. Htjeli smo zatvoriti središnji dio, pratiti njihov vezni red. Oni su imali jedan udarac u gol. Samo jedan. ” dodao je, prije nego što je obranio svoju odluku da se vrati u svlačionicu i ne ostane na terenu sa svojim izbezumljenim igračima dok su plakali u dvorani. “Kad smo također pobjeđivali u raznim utakmicama, nisam ostao na terenu. Jeste li me vidjeli kako slavim u drugim slučajevima? “To nije moj stil. Igrači znaju koliko sam ponosan na njihovu igru", kazao je Tite, koji je najavio i odlazak s mjesta izbornika.

Hrvatska će 13. prosinca igrati u poluzavršnici protiv boljeg iz ogleda Argentine i Nizozemske, kako bilo, svakako smo u borbi za medalju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije