Premijer liga BiH

Hat-trick Bilbije za pobjedu Plemića u Vitezu

26.08.2017.
u 19:01

Ekipa Zrinjskog uz dosta muke je pobijedila kao gost Vitez s 3:2 u susretu 6. kola Premijer lige BiH. Junak pobjede je Nemanja Bilbija koji je postigao hat-trick. Zrinjski je od prve minute ove utakmice bio bolji tim. Dominirali su terenom, imali su veći posjed lopte, a napadačka igra se timu Blaža Sliškovića isplatila u 17. minuti, piše Sportsport.ba. 

Ognjen Todoroviće je sjajno prošao po lijevoj strani, zaposlio je Nemanju Bilbiju, koji pogađa za 0:1. Nastavili su gosti s boljom igrom i u nastavku utakmice. Imali su nekoliko odličnih prilika. Filipović je uzdrmao i stativu, udarac Jovića je izblokiran u posljednji tre nutak, a ovi promašaji su ih skupo koštali na kraju prvog dijela. Iz prvog udarca prema golu Vitez je poravnao. 

Elvis Bibić je pobjegao obrani Plemića, ubacio je za Seida Zukića koji pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1. Vitez je na otvaranju drugog poluvremena mogao do vodstva. Mamić se našao oči u oči s Kenanom Pirićem, ali je predugo čekao, pa je obrana Plemića uspjela intervenirati. 

Zrinjski je ipak u 61. minuti došao do novog gola. Todorović je prošao po lijevoj strani, ubacio je pred gol gdje se našao Bilbija, koji pogađa za prednost od 1:2. Ipak, samo sedam minuta kasnije Vitez ponovno dolazi do poravnanja. Ovog puta je asisten Zukić, a Bibić je strijelac za 2:2. Radost domaćeg tima je kratko trajala. Već u 72. minuti Handžić je fantastično ubacio za Bilbiju, koji postiže hat-trick za prednost svog tima od 2:3. 

Mogao je Bilbija u 83. minuti i do četvrtog gola. Iz dobre šanse je šutirao pored gola, a do kraja je mostarski tim sačuvao prednost za novi trijumf i prvo mjesto na ljestvici Premijer lige BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?