Guardiola i Messi donirali po milijun eura za borbu protiv koronavirusa

Leo Messi
25.03.2020.
u 13:03

Zvijezde svjetskog sporta sve su aktivnije u pomaganju u borbi protiv koronavirusa, prenose agencije.

Brojnim sportašima svojim donacijama sa po milijun eura pridružili su se nogometni trener Manchester Cityja Pep Gurdiola i zvijezda Barcelonine Lionel Messi.

Guardiola je svoj milijun donirao Fondaciji Angel Soler Daniel i medicinskim fakultetima u Barceloni za kupovinu opreme. Posebno su hitna bila sredstva za Fondaciju, koja je prije trenerove podrške, za tri dana skupila svega 33.000 eura.

Messi je milijun namijenio bolnicama u Barceloni, gdje Argentinac živi od svoje 13 godine, a dio novca je otišao u zemlju u kojoj je rođen.

Nogometni klub Barcelona također se aktivno uključio u borbu protiv virusa, nudeći svoje medicinske ustanove u Kataloniji, te i sve svoje klupske zgrade po potrebi. 

U Barceloni ističu kako trenutno ne igraju utakmice na stadionima, ali su "odlučni dobiti obračun s protivnikom s kojim se trenutno bori čitavo čovječanstvo". 

Španjolsku je teško pogodila kriza s koronavirusom i drugo je najveće žarište u Europi, nakon Italije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije