Dobre vijesti za zmajeve

Garza: Čast je igrati za zemlju u kojoj je moja majka rođena, to je moj san

01.06.2023.
u 11:28

Centar NBA ekipe Minnesota Timberwolves Luka Garza, u razgovoru sa izbornikom košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adisom Bećiragićem pristao se priključiti košarkaškoj reprezentaciji BiH na pripremama za olimpijske pretkvalifikacije.

Garza će se pokušati nametnuti tijekom treninga i prijateljskih utakmica, kako bi eventualno bio član nacionalnog tima na pretkvalifikacijskim susretima, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

- Za mene i moju obitelj je velika čast predstavljati zemlju u kojoj je moja majka rođena. To je čast koja ispunjava moje srce nemjerljivom radošću, moj san još od djetinjstva. Ne mogu dočekati trenutak kada ću košarkaški teren dijeliti sa suigračima iz reprezentacije i dati sve od sebe za trenera Adisa, stručni stožer i Bosnu i Hercegovinu - kazao je Garza.

Ove sezone Garza je upisao 28 nastupa u NBA ligi za Minnesotu te bilježio prosječno 6,5 poena i 2,3 skoka. Prethodno je nosio dres Detroit Pistonsa, a zapažene partije ostvarivao je i u razvojnoj G ligi kao član Minnesotine filijale Iowa Wolvesa (prosječno 29,8 poena). Bio je i najkorisniji igrač (MVP) Next Up utakmice G lige, koja je okupila najbolje igrače ovog natjecanja.

Prije dolaska u NBA (izabran kao 52. pick na draftu), imao je impresivnu NCAA karijeru. Ekipa Iowa Hawkeyes povukla je njegov dres s brojem 55, u znak poštovanja prema svemu šta je Garza učinio tijekom igranja za ovaj tim.

Okupljanje reprezentacije BiH zakazano je za 23. srpanj na Vlašiću. "Zmajeve" od 12. do 20. kolovoza očekuje pretkvalifikacijski turnir u Poljskoj, gdje će igrati  u grupi B sa selekcijom domaćina, te reprezentacijama Mađarske i Portugala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije