HKK Brotnjo

Galić: Zahvalili smo se svima koji 40 godina podržavaju klub

28.12.2017.
u 07:45

Hrvatski košarkaški klub Brotnjo proslavio je 40. obljetnicu postojanja. Jedan od najtrofejnijih košarkaških kolektiva na ovim prostorima i šire, ima povijesno značenje za hercegovačku košarku kao klub koji je prvi s ovih područja nastupio u europskim natjecanjima 1995., a četiri godine kasnije ostvario i najveći poslijeratni uspjeh bh. košarke plasmanom u osminu završnice tadašnjega “Kupa Radivoja Koraća”.

Zahvala

- Ovo je bila jubilarna 40. obljetnica od osnutka HKK Brotnjo pa je Uprava kluba odlučila proslaviti tu obljetnicu na jedan svečan način. Organizirali smo svečanu večeru na koju su bili pozvani svi oni koji su bili uključeni u rad kluba, od osnivača, bivših uprava i, naravno, igrači. U sklopu ovog jubileja dodijelili smo dva posebna priznanja, jedno gospodinu Zdenku Božiću kao osnivaču kluba i drugo gospodinu Bruni Stojiću za izniman doprinos u postizanju vrhunskih rezultata kluba. Zahvalio bih se svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciji ovoga svečanog jubileja i, naravno, svima onima koji su svojom nazočnošću uveličali ovaj jubilej, kazao je Mile Galić, predsjednik HKK Brotnjo Čitluk.

Klub je to iz kojega su ponikla dva NBA igrača, Zoran Planinić i Ivica Zubac, te nekoliko igrača europske razine: Bariša Krasić, Andrija Stipanović, Andrija Ćorić, Domagoj Pinjuh. Njihovi nastupi za reprezentacije Hrvatske i BiH na najvećim sportskim natjecanjima nerijetko su imali presudne uloge za najviše dosege.

Planinić u 1. krugu NBA drafta

Zlatnim slovima u analima hrvatskoga sporta ostat će zapisano kako je Brotnjak Zoran Planinić prvi Hrvat izabran u prvom krugu NBA drafta i igrač koji je Hrvatsku, nakon dugo vremena, odveo na Olimpijske igre. Također, on je bio i pokretač reprezentacije koja je 2000. osvojila srebro na Europskom prvenstvu, te godinu dana kasnije to ponovila na SP-u u Japanu. Njegovim koracima nastavio je Ivica Zubac, član Lakersa i jedan od glavnih igrača generacije koja je 2015. Hrvatskoj donijela srebro sa Svjetskog prvenstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije