kvalifikacije za Euro

Francuzi u 20 minuta potopili Nizozemsku i skinuli rekord star 70 godina

Francuska reprezentacija
reuters
25.03.2023.
u 08:30

U najjačoj utakmici drugog dana kvalifikacija za EURO 2024. aktualni svjetski doprvaci nogometaši Francuske uvjerljivo su nadigrali Nizozemsku na svom Stade de Franceu sa 4-0 (3-0) u skupini B. Francuska je uraganski krenula u dvoboj i već u 8. minuti imala vodstvo 2-0. Prvi pogodak postigao je Griezmann (2) nakon samo dvije minute preciznim udarcem sa 15-ak metara nakon odlične asistencije novog kapetana Mbappea, da bi na 2-0 uz podosta sreće povisio Upamecano (8).

Pitanje pobjednika bilo je riješeno još u prvoj polovici prvog poluvremena kada je Mbappe (21) svojim klasičnim bijegom i udarcem iskosa s lijeve strane pogodio za 3-0. Konačni rezultat svojim drugim golom postavio je Mbappe (88) koji je pred kraj dvoboja još jednom ismijao gostujuću obranu i preciznim udarcem sa 18 metara pogodio donji desni kut. Očajnu večer Nizozemske upotpunio je i Depay koji u sudačkoj nadoknadi nije uspio iskoristiti kazneni udarac, njegov pokušaj zaustavio je Maignan.

Nizozemska, koja će u lipnju biti suparnik Hrvatske u polufinalu završnog turnira Lige nacija, pod vodstvom novog izbornika Ronalda Koemana izgledala je potpuno izgubljeno, pogotovo u obrani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije