prvenstvo u Kataru

Fifa odustala od proširenja broja reprezentacija za SP 2022. godine

22.05.2019.
u 23:30

Nakon konzultacijskog procesa u koji su bili uključeni relevantni čimbenici, zaključeno je kako se s obzirom na sadašnje stanje takav prijedlog nije moguće realizirati

Međunarodni nogometni savez objavio je kako će na sljedećem Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine ipak igrati 32 reprezentacije, a ne 48 kako je bila želja predsjednika Giannija Infantina. 

'U skladu sa zaključcima studije izvedivosti koju je odobrio Izvršni odbor na svojoj posljednjoj sjednici, Fifa i Katar su istražili sve mogućnosti proširenja broja zemalja sudionica s 32 na 48 i to uključivanjem susjednih zemalja u organizaciju. 

Nakon konzultacijskog procesa u koji su bili uključeni relevantni čimbenici, zaključeno je kako se s obzirom na sadašnje stanje takav prijedlog nije moguće realizirati. 

Stoga na sljedećem kongresu Fife koji će se održati 5. lipnja proširenje neće biti niti predloženo', stoji u priopćenju Fife. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije