SLUŽBENO

Evo kada i gdje juniori Hajduka igraju polufinale Lige prvaka protiv velikog Milana

Goran Stanzl/PIXSELL
16.03.2023.
u 08:27

Stigla je potvrda o idućem nastupu 'bilih tića' na završnici elitnog klupskog natjecanja

Juniori splitskog Hajduka plasirali su se u polufinale nogometne Lige prvaka mladih, oni su u četvrtfinalu bili uspješniji od vršnjaka iz Borussije Dortmund koje su na njihovom Westfalenu izbacili s ukupnih 10-9 nakon boljeg izvođenja 11-eraca pošto je rezultat nakon 90 minuta bio 1-1 (0-0). Hajduk je poveo u 71. minuti golom Mate Antunovića, no samo pet minuta potom Julian Rijkhoff je izjednačio na 1-1 iz kaznenog udarca.

Junak Hajduka ispao je vratar Borna Buljan koji je u devetoj seriji raspucavanja s bijele točke zaustavio udarac Filippa Manea, da bi potom Ante Kavelj bio precizan te odveo Splićane među posljednje četiri momčadi u ovom natjecanju. Do te devete serije svih 16 izvođača, po osam sa svake strane, bilo je iznimno sigurno te nije dalo nikakvu šansu suparničkom čuvaru mreže.

Hajduk je ovim slavljem ispisao povijest te postao prvi hrvatski klub koji je stigao do polufinala Lige prvaka, a ondje će mu protivnik biti talijanski gigant AC Milan. Završnica se igra u švicarskom Nyonu od 21. do 24. travnja, a osim Hajduka, polufinale su izborili lisabonski Sporting, nizozemski AZ Alkmaar te idući suparnik Milan.

Hajduk će 21. travnja igrati protiv rossonera, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Sporting i AZ.  Finale je na rasporedu tri dana kasnije, 24. travnja.

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?