Koliko zarađuju bh. igrači u Seriji A?

Džeko plaćeniji od Ibrahimovića, Lulić od Krunića

10.10.2020.
u 16:21

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo s platom od 31 milijun eura daleko je najplaćeniji nogometaš u Seriji A, a u samom vrhu nalazi se i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, piše La Gazzetta dello Sport.

Naš napadač je ujedno ubjedljivo najplaćeniji igrač Rome s godišnjom platom od 7,5 milijuna eura, a osim Ronalda, plaćeniji od njega je još samo De Ligt iz Juventusa koji ima platu od 8 milijuna eura.

Identičnu platu od 7,5 milijuna eura imaju još Lukaku i Eriksen iz Intera, dok Dybala u Juventusu zarađuje 7,3 milijuna godišnje.

Od plaćenijih igrača Serije A vrijedi još izdvojiti Rabiota (7 milijuna eura godišnje), Ramseya (7), Bonuccija (6,5), Szczesnyja (6,5), Alexa Sandra (6), Sancheza (7), Vidala (6,5), Koulibalyja (6), Ibrahimovića (7) i Donnarummu (6).

U Seriji A igra još četvorica bh. igrača. Rade Krunić u Milanu zarađuje 1,1 milijuna eura godišnje, Amer Gojak u Torinu 700.000 eura, Senad Lulić u Laziju 1,2 milijuna te Mate Jajalo 700.000.

Inače, Juventus najviše troši na plaće igrača, čak 236 milijuna eura godišnje, a prate ga Inter sa 149 te Roma sa 112 milijuna.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije