Nezaustavljiv Slovenac

Dončić srušio rekord NBA lige iz 1961. godine

05.08.2020.
u 10:36

Slovenski košarkaš Luka Dončić nastavlja briljirati u NBA ligi i rušiti rekorde, a on je u sinoćnjoj pobjedi svog tima postao najmlađi igrač u povijesti koji je postigao najmanje 30 poena i imao 20 skokova te 10 asistencija.
Dončić je odigrao novi briljantan meč u pobjedi svog Dallasa protiv Sacramenta rezultatom 114:110 nakon produžetaka, a sa 34 poena, 20 skokova i 12 asistencija postao je najmlađi košarkaš u povijesti NBA lige kojem je to pošlo za rukom.

Ranije je taj rekord držao Oscar Robertson još iz davne 1961. godine, što je samo još jedan pokazatelj koliko je slovenski košarkaš dominantan u NBA ligi i koliko se brzo uspio uklopiti i postati najvažniji igrač svog tima i, sigurno se može reći, već sada jedan od najboljih u NBA ligi.

Dončić je također tek četvrti igrač u povijesti NBA lige koji je uspio imati 34 poena, 20 skokova i 12 asistencija na utakmici i prvi nakon Kareema Abdul-Jabbara 1976. godine.

Ono što je za njega i njegov Dallas najvažnije, oni su protiv Sacramenta upisali novu pobjedu, a Dončić je nakon meča rekao da je jako sretan što su ostvarili pobjedu iako nisu igrali na nivou koji se očekuje od njih te da moraju puno bolje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije