tenis

Đokovićev otac snimljen s navijačima dok drže proruske zastave na Australian Openu

26.01.2023.
u 09:18

Na video snimci koja je kasnije objavljena na australskom proruskom nalogu na Youtubu vidi se Đokovićev otac Srđan kako pozira s muškarcem koji drži rusku zastavu.

Srbijanska teniska zvijezda je rezervirala svoje mjesto u polufinalu turnira pobijedivši ruskog protivnika Andreja Rubljova u Rod Lejver Areni u srijedu uvečer. Nakon meča, grupa navijača istaknula je ruske zastave u blizini stadiona, uključujući i onu s likom Vladimira Putina, uzvikujući proruske slogane.

Portal Tennis Australia je naveo kako su četiri osobe "nosile neprikladne zastave i simbole i prijetile zaštitarima".

Pozvana je policija i oni su izbačeni iz Melbourne parka. 

Na video snimci koja je kasnije objavljena na australskom proruskom nalogu na Youtubu vidi se Đokovićev otac Srđan kako pozira s muškarcem koji drži rusku zastavu.

- Otac Novaka Đokovića daje hrabru političku izjavu - navodi se u komentaru ispod fotografije. 

Srbijanski novinari potvrdili su da je to Đokovićev otac, a list Melbourne Age objavio je da je Srđan Đoković rekao na srpskom: "Živjela Rusija!".

Gledateljima je zabranjeno da nose ruske ili bjeloruske zastave na Grand Slam turniru nakon što je ukrajinski veleposlanik u Australiji i Novom Zelandu Vasil Mirošničenko zahtijevao da se one zabrane kada su viđene među masom prošli tjedan.

On je u četvrtak na Twiteru napisao da je poslednji incident sramotan.

- Set je kompletiran. Među srpskim zastavama nalazi se: ruska zastava, Putin, Z-simbol, takozvana zastava Donjecke Narodne Republike - napisao je on u tvitu uz link za video.

- To je takva sramota - rekao je on i tagovao @TennisAustralia @AustralianOpen.

AFP je fotografirao još jednog muškarca na stadionu tijekom Đokovićevog meča s proratnom majicom sa simbolom "Z" - povezanom s podrškom ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Od ruske invazije na Ukrajinu, ruski i bjeloruski igrači se natječu pod neutralnom bijelom zastavom kao neovisni sportašti, kao što je to i slučaj na Australian Openu.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije