KONAČNA ODLUKA

Đoković deportiran iz Australije!

16.01.2022.
u 08:14

Novak Đoković saslušan je na Saveznom sudu u Melbourneu i nakon nekoliko sati online izlaganja obiju strana, potom i nekoliko sati vijećanja tri su suca donijela konačnu odluku - srpski tenisač će biti deportiran iz Australije!

Glavni sudac James Allsop i suci Anthony Besanko te David O'Callaghan taj su trojac koji je okončao sagu započetu 5. siječnja slijetanjem Đokovića u Australiju.

Odluka stupa na snagu odmah i prema njoj se svi moraju odnositi kako nalažu australski zakoni.

Obje strane slučaj su temeljile na tome je li Novak Đoković protivnik cijepljenja ili antivakser, odnosno, može li ostankom u Australiji potaknuti demonstracije. Obrana je navodila da ni u jednom trenutku njihovih klijent nije izrazio antivakserske stavove, a druga strana naglašavala je da u gotovo unatoč dostupnosti cjepiva, Đoković ni u jednom trenutku nije pokazao volju cijepiti se. Što se dokazivalo, između ostalog, njegovim postupcima neposredno prije dolaska u Australiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?