Portugal slavio 4:1

Dogodila se katastrofa! Bez Modrića i Rakitića Hrvatska je deklasirana

05.09.2020.
u 22:45

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom 1-4 (0-1) od Portugala u Portu u susretu 1. kola skupine 3 Lige A započela je svoj nastup u drugom izdanju Lige nacija. Bio je to neugodan poraz Hrvatske koja je igrala bez Luke Modrića i Ivana Rakitića, dok na drugoj strani nije bilo ozlijeđenog Cristiana Ronalda.

Dalić je od prve minute krenuo s Brekalom, Pašalićem i Vlašićem, no Hrvatska je odigrala iznimno blijedih prvih 45 minuta. Portugal je poveo pred kraj prvog poluvremena golom Joaoa Cancela (41), na 2-0 povisio je Diogo Jota (58), za 3-0 strijelac je bio Joao Felix (70), da bi u sudačkoj nadoknadi svaki sastav postigao po pogodak. Prvo je u prvoj minuti nadoknade Petković (90+1) smanjio na 3-1, da bi u posljednjim sekundama Andre Silva (90+4) pogodio za konačnih 4-1.

Hrvatska je uz veliku dozu sreće i odličnim obranama Livakovića držala 0-0 do 41. minute no tada više ništa nije moglo spasiti očajnu Hrvatsku kada se Joao Cancelo još jednom izbio za prostor za udarac te sa 20 metara pogodio sam gornji desni kut Livakovićeva gola.

Početkom nastavka Portugal je stigao i do drugog gola. Guerreiro je u 58. minuti prebacio Jedvaja iza čijih leđa je utrčao Diogo Jota koji se potom sjurio u kazneni prostor i sa 10-ak metara mirno svladao Livakovića. U u 70. minuti je prizeman udarac Joaoa Felixa ušao u mrežu naše reprezentacije.

Hrvatska je uspjela postići pogodak početkom sudačke nadoknade kada je Perišić osvojio loptu na 30-ak metara od portugalskog gola i dodao Rebiću koji je odlično proigrao Petkovića koji je utrčao u kazneni prostor domaćih i pogodio za 3-1. Ipak, na samom isteku utakmice Andre Silva je u gužvi pred našim vratima nakon još jednog udarca iz kuta bio brži od Jedvaja i skrenuo loptu u gol za konačnih 4-1. 

Bio je ovo šesti međusobni susret Hrvatske i Portugala i peta pobjeda aktualnih europskih prvaka uz jedan remi. Hrvatska je u tih šest susreta postigla samo dva pogotka uz 12 primljenih.Za tri dana Hrvatska će u susretu 2. kola gostovati u Saint-Denisu protiv svjetskog prvaka Francuske, još jedne reprezentacije koju nikada nije pobijedila. U šest dvoboja protiv trikolora vatreni su ostvarili dva remija uz četiri poraza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije