tenis

Hrvatska u polufinalu Davis Cupa

30.11.2021.
u 07:57

Hrvatska teniska vrsta pobijedila je u četvrtifnalu Davis Cupa u Torinu Italiju s 2-1 i plasirala se u polufinale, gdje ih u petak u Madridu čeka bolji iz dvoboja Kazahstan-Srbija.

Pobjednički bod Hrvatskoj donio je par Nikola Mektić - Mate Pavić koji je slavio protiv Fabia Fogninija i Jannicka Sinnera s 6-3, 6-4 za sat i 20 minuta igre.

Hrvatska će ovo biti peto polufinale u Davis Cupu, uz dva osvojena naslova.

Prije samog meča, talijanski izbornik Filippo Volandri odlučio je Simonea Bollelia zamijeniti sa Sinnerom.

Pavić i Mektić su meč počeli samouvjereno i suvereno, kao najbolji svjetski par, pa je već u četvrtom gemu došlo do oduzimanja servisa. Hrvatski par je kod 5-2 propustio čak pet set-lopti, ali su gem kasnije, na svoj servis, realizirali šestu.

Nikola i Mate su na dominantan način prolazili kroz svoje servis-gemove, dok su početni udarci Talijana stalno bili pod pritiskom. To se isplatilo u sedmom gemu drugoga seta, kada Fognini radi dvostruku pogrešku kod servisa za 4-3, s splitsko-zagrebačka kombinacija je završila posao servisima. U tri meča u Torinu, Pavić i Mektić nisu na svoje servise dopustili nijednu "break-loptu".

Ranije je deseti tenisač svijeta Talijan Yannick Sinner pobjjedio Marina Čilića s 6-3, 6-7 (4), 3-6, a u prvom pojedinačnom dvoboju Borna Gojo je svladao Lorenza Sonega s 7-6 (2), 2-6, 6-2.

U sva četiri međusobna okršaja ovih dviju reprezentacija rezultat je bio tijesan za pobjednika, a samo je u Rimu 2001. odluka pala i prije petog meča. U Dubrovniku 2008. Mario Ančić je svladao Simonea Bollelija za 3-2, a u Torinu 2013. Fognini je nakon pet setova bio bolji od Ivana Dodiga.U Torinu su presudili parovi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije