POSUO SE PEPELOM

Danski sudac priznao da je oteo Hrvatskoj bodove: Da, pogriješio sam

Reuters/Pixsell
22.01.2019.
u 21:51

Jedan od kriterija kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da obrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj - priznao je Martin Gjeding

Martin Gjeding, danski sudac koji je uz kolegu Madsa Hansena u ponedjeljak vodio dvoboj protiv Njemačke, priznao je da pogriješio na štetu Hrvatske u dvoboju u kojem je Hrvatskoj trebao bod kako bi nastavila sanjati o polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva. 

- Nisam morao dugo gledati snimku kako bih uvidio da sam pogriješio. Jedan od kriterija kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da obrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj - priznao je Martin Gjeding za dansku postaju TV2, sudac koji je oduzeo napad Hrvatskoj u kritičnim trenucima i dosudio prekršaj Karačiću. 

Njegova odluka omogućila je domaćinu da pobijedi 22:21, a greška je naprosto izludjela Linu Červara. Hrvatski izbornik je svašta izgovorio danskome paru, između ostalog da nema kredibilitet i moralne vrijednosti, ubog čega mu prijeti kazna IHF-a.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?