SAMO ZA VEČERNJI

Ćiro otkriva što je pričao s Macronom: On je kao dijete, a pametan kao Einstein!

dalić ćiro
25.11.2021.
u 18:32

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević (86), imao je tu čast naći se među uzvanicima svečanog ručka u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade, upriličenog povodom posjete Emmanuela Macrona (43) Hrvatskoj.

Lider jedne od najmoćnijih zemalja Europe i svijeta stigao je u Lijepu Našu kako bi potpisao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem "Strateško partnerstvo Hrvatske i Francuske" u Zagrebu, dok su ministri obje zemlje potpisali ugovor o nabavi višenamjenskog borbenog aviona Rafale, čija cijena premašuje milijardu eura.

- Bilo je stvarno decentno, izuzetno lijepo. Ostao je oduševljen svime čemu je imao prilike svjedočiti i mislim da nosi lijepe uspomene iz Hrvatske - kazao nam je Ćiro pa odmah dodao:

- Imao sam privilegiju s njim porazgovarati nasamo.

Tema je bila nogomet, a Macron se nije morao pripremati jer "trenera svih trenera" zna otprije i nogomet mu je strast pa prati sve što se događa.

- Prati našu reprezentaciju i kaže da neće biti čudo ako ponovimo uspjeh iz Rusije, ili ga nadmašimo, jer izbornik Dalić složio je ponovno momčad za najveće stvario. I sjetio se da sam nosio njihovu kapu, prepoznao me odmah i lijepo me pozdravio. Nisam mu donio kopiju te kape, ništa nisam ponio, bio sam počašćen što sam pozvan i nije mi bilo do toga da radim cirkus - istaknuo je Ćiro.

No, kako je i sam rekao, nije bio glavna nogometna zvijezda na ručku.

- Bile su naše najveće zvijezde tamo, ali Macrona se posebno dojmio Josip Skloblar, najveći golgeter Marseillea, za koji predsjednik navija.

Naravno, pričali su na francuskom, jeziku koji Ćiro tečno govori.

- Govorim ga dovoljno dobro da mogu s francuskim predsjednikom razgovarati bez da pogriješim jedno slovo! I posebno me se dojmio njegov govor u kojem je pohvalio Hrvatsku, a posebno premijera Plenkovića. Obećao je da će Hrvatska u Europskoj uniji imati mjesto koje zaslužuje. Dobili smo pravog saveznika u njemu.

Nije ovo treneru sa svjetskom broncom iz 1998. prvi francuski predsjednik kojeg je imao prilike upoznati, ali i privatno porazgovarati. Davnih dana imao je čast družiti se s pokojnim Jacquesom Renéom Chiracom.

- To su dva različita čovjeka. On (Chirac, op.a.) je bio veliki gospodin, ali ovaj je kao dijete, a pametan kao Einstein!

Nije nam Ćiro znao reći što se jelo na ručku jer, kako kaže, zbog zdravstvenog stanja preskočio je hranu.

- Ne mogu puno toga jesti, jako sam bolestan - započeo je umorno Ćiro, u kojem je svejedno kroz razgovor bilo onog zanosa i energija koja ga je učinila prepoznatljivim.

Ipak, na spomen zdravstvenog stanja, potonuo je.

- Mučim se, nadam se da ću se spasiti, ali nikad se ne zna kad imate rak na kostima. Rijetki se spase. Molim se Bogu svakog dana - kazao nam je na kraju Ćiro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije