Premijer liga BiH

Borac pobjedom na Grbavici na korak do naslova prvaka, remi Sarajeva i Mladosti

16.05.2021.
u 19:29

Nogometaši Borca pobijedili su danas na Grbavici ekipu Željezničara sa 2:1, u sustetu 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Banjolučani su do 20. pobjede u sezoni došli golovima Gorana Zakarića u 67. i Dejana Melega u 73. minuti. Jedini pogodak za domaće postigao je Samir Bekrić u 90. minuti.

Borac je ovom pobjedom došao na korak do naslova prvaka BiH, za što će trebati pobjedu u narednom kolu u kojem u Banjoj Luci dočekuje Tuzla City. Pobjedom na Grbavici došli su do četiri boda prednosti nad najbližim rivalom i braniteljem naslova Sarajevom, koje je u gostima odigralo 0:0 sa ekipom Mladosti iz Doboj Kaknja.

Važnu pobjedu u borbi za plasman u Europu ostvario je Zrinjski koji je svladao Krupu s 3:1 i izjednačio se na četvrtoj poziciji ljestvice sa Širokim, koji je odigrao neriješeno 1:1 sa Slobodom u Tuzli. 

Velež je odigrao neriješeno 1:1 u gostima protiv ekipe Tuzla City i zadržao treće mjesto, dok je u susretu ekipa koje se bore za opstanak Radnik pobijedio Olimpik sa 1:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije