JUVENTUS SLAVIO

Blijedi Real bez Modrića izgubio na Mallorci, Budimiru poništen gol

Reuters/Pixsell
20.10.2019.
u 08:20

U momčadi Zinedinea Zidanea nije bilo ozlijeđenog kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića, kao ni Tonija Kroosa, Garetha Balea, Marca Asensija, a ostao je i bez Edena Hazarda, koji je dvoboj propustio zbog rođenja četvrtog sina.

Nogometaši Mallorce napravili su veliko iznenađenje pobijedivši na svom stadionu Real Madrid s 1:0 u utakmici 8. kola španjolskog prvenstva, što je prvi poraz kraljevskog kluba u ovoj sezoni natjecanja za domaći naslov prvaka.

U momčadi Zinedinea Zidanea nije bilo ozlijeđenog kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića, kao ni Tonija Kroosa, Garetha Balea, Marca Asensija, a ostao je i bez Edena Hazarda, koji je dvoboj propustio zbog rođenja četvrtog sina.

Domaća momčad je to na najbolji mogući način iskoristila i ostvarila veliku pobjedu za koju je zaslužan napadač iz Obale Bjelokosti Lago Junior, strijelac jedinog pogotka već u 7. minuti dvoboja.

Značajnu ulogu u pobjedi Mallorce imao je i hrvatski napadač Ante Budimir čiji je gol iz 13. minute poništen zbog zaleđa. Naš napadač obavio je veliki dio posla kako prijetnjama u napadačkim akcijama, tako i u obrambenim zadacima. 

Mallorca je sačuvala mrežu netaknutom, a pomoglo je i isključenje Alvara Odriozole, koji je u 74. minuti dobio drugi žuti karton.  

U poslijepodnevnom dijelu programa Atletico Madrid i Valencia odigrali su 1:1 na Wanda Metropolitano stadionu, a Barcelona je slavila sa 3:0 na gostovanju kod Eibara.

Juventus slavio protiv Bologne

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 8. kola talijanske Serie A Juventus je u Torinu svladao Bolognu s 2:1 (1:1) i zadržat će se na vrhu ljestvice.  Vodeći pogodak za Juve postigao je Cristiano Ronaldo u 19. minuti. Bologna je izjednačila u 26. minuti preciznim udarcem Danila. Pobjedu momčadi Maurizija Sarrija donio je Miralem Pjanić, koji je u 54. minuti sretno došao do lopte u kaznenom prostoru gostiju i sa 13 metara svladao gostujućeg vratara Skorupskog.

Mario Mandžukić ne trenira s nogometašima Juventusa i nije bio ni na klupi.

Porazi Nantesa i Bradarićevog Lillea

U 10. kolu francuskog prvenstva drugoplasirani Nantes je u subotu kod fenjeraša Metza izgubio sa 0:1. Pogodak za Metz, koji se ovom pobjedom popeo na 14. mjesto, postigao je Habib Diallo u 86. minuti. No, treba napomenuti da je Nantes od 62. minute imao igrača manje, jer je branič Molla Wague zaradio crveni karton.

I Bradarićev Lille doživio je poraz, izgubivši u gostima kod Toulousea sa 1:2. Za domaćine strijelci su bili Yaya Sanogo u 58. i Max Gradel u 66. minuti iz penala. Gradel je imao još jednu prigodu da zabije iz penala, ali je njegov pokušaj u 82. minuti bio neprecizan. Utješni pogodak za Lille postigao je José Fonte (90+3).

Hrvatski nogometaš 19-godišnji Domagoj Bradarić, koji je ovog ljeta prešao iz Hajduka u Lille, standardan je na poziciji lijevog braniča, te je i ovaj puta odigrao cijeli susret. 

Nogometaši Lyona nikako da izađu iz krize, već osam kola su bez pobjede. U 10. kolu francuskog prvenstva Lyon je na svom terenu protiv slabašnog Dijona odigrao 0:0.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?