POSVETILA SE OBRAZOVANJU

Blanka Vlašić nakon odlaska u mirovinu upisala fakultet:'To je nešto što me zanima'

20.04.2021.
u 16:22

Osvrnula se i na prekid karijere te kazala kako je konačnu odluku donijela upravo u crkvi. - Otišla sam na misu i s osmijehom rekla da je gotovo - kazala je Blanka koja se duhovnosti posvetila 2013. godine nakon teške ozljede zbog koje je morala operirati Ahilovu tetivu.

Jedna od naših najboljih atletičarki svih vremena Blanka Vlašić (37) nedavno je obznanila kraj svoje sportske karijere, a sada je otkrila i čime se bavi nakon sportskog umirovljenja. Gostujući u Podcast Inkubatoru Vlašić je otkrila da je ponovno prionula na učenje jer je nedavno upisala fakultet i to teologiju i filozofiju.

- To je nešto što me zanima, nešto za moju dušu i gušt. Jer znam da me ne čeka karijera u toj brašni, ali ću barem pročitati malo više knjiga na tu temu. Razmišljala sam o tome godinama. Fakultet me potiče da više čitam, budem usredotočena i skoncentrirana -  rekla je Blanka u Podcast Inkubatoru. 

Osvrnula se i na prekid karijere te kazala kako je konačnu odluku donijela upravo u crkvi. - Otišla sam na misu i s osmijehom rekla da je gotovo - kazala je Blanka koja se duhovnosti posvetila 2013. godine nakon teške ozljede zbog koje je morala operirati Ahilovu tetivu. 

U kolovozu 2018. godine Blanka je govorila o svom obraćenju na tribini u crkvi svetog Ante u Ljubuškom. – Sve je počelo s ozljedom. Sigurna sam da mi je  Gospodin progovorio oduzevši mi ono najdraže, ono za što sam živjela, kako bi mi pokazao da postoji nešto bolje i slađe od pobjeda i od onoga što ja smatram najvećim ostvarenjem. U jednom trenutku sam, iz svoje sadašnje svjetovne perspektive, ostala bez svega: nisam mogla trenirati, hodati i nisam imala volje za takvim životom, povukla sam se u sebe, postala sam depresivna. Imala sam osjećaj da ja više nisam Blanka ako ne skačem, ako ne treniram. I u tom životu, gdje nije bilo mjesta ni za koga, Gospodin je pronašao mjesto za sebe – ispričala je Blanka u svom svjedočanstvu koje je tada prenio portal Grude online. 

Dodala je kako je to bio novi početak njenog života i kako je postala i pomalo dosadni preobraćenik jer je svima htjela prenijeti svoje iskustvo i pomoći im da otkriju vjeru. Na kraju je rekla kako je svoju sudbinu prepustila u ruke Gospodinu i da i dalje ima strah od nepoznatog.  Reklama: 0:15 – Postoji strah od nepoznatoga, a to je moj život u kojem se ja neću više ostvarivati kao sportašica i neću raditi ono što radim cijeli svoj život. To će biti golema promjena, ali ja sve to prepuštam Gospodinu i znam da će On učiniti ono što je najbolje za mene –zaključila je tada Vlašić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije