Premijer liga BiH

Bez golova u susretu Željezničara i Sarajeva

FK Željezničar
01.03.2021.
u 20:58

Nogometaši Željezničara i Sarajeva remizirali su danas na stadionu Grbavica u susretu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u nogometu. Konačan rezultat bio je 0:0.

Domaći tim bolje je otvorio utakmicu, a nakon uvodne dominacije na sredini terena, stigao je pogodak. Kosorić je pogodio nakon kornera, ali gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Prvu veliku šansu Plavi su promašili u 31. minuti. Veselinović se našao u idealnoj poziciji, ali je golman gostiju Kovačević izvanredno intervenirao. Minutu poslije, još jedna stopostotna prilika za domaćina. Ovaj put je Bojo pucao pored gola nakon dodavanja Štilića, javlja N1. 

Najbolju šansu za goste u prvom dijelu igre nije iskoristio Fanimo koji je izašao sam pred golmana Erića, ali se nije dobro snašao.

Drugo poluvrijeme počelo je velikom prilikom Sarajeva. Velkoski je pucao nakon dodavanja Sušića, ali golman Željezničara ponovno je na visini zadatka.

Kako je drugi dio počeo dominacijom gostiju, tako je i nastavljen mnogo boljom igrom Bordo sastava. No, velikih prilika nije bilo, a kvalitetniji posjed lopte Sarajevu nije donio vodstvo.

Susret je do kraja ponudio nervoznu igru oba tima, a pogodaka nije bilo, ostalo je 0:0.

Ovim remijem, Sarajevo je sačuvalo devet bodova prednosti ispred gradskog rivala. U narednom kolu, Željezničar gostuje Tuzla Cityju dok će Sarajevo u još jednom derbiju na Koševu ugostiti Zrinjski.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?